ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az Állami Számvevőszék elnökének titkos szavazással történő választása. Az Állami Számvevőszék elnökét jelölő bizottság előterjesztését H/5294. számon, ennek mellékleteként a költségvetési és a számvevőszéki bizottság elnökeinek levelét és a jelölt önéletrajzát kézhez kapták az Országgyűlés tagjai.
A jelölőbizottság az Állami Számvevőszék elnökének dr. Kovács Árpádot jelöli.
Ma délután a számvevőszéki és a költségvetési bizottság együttes ülést tartott. A bizottsági elnökök arról tájékoztatták az Országgyűlés elnökét, hogy mindkét bizottság támogatta dr. Kovács Árpádnak az Állami Számvevőszék elnökévé történő megválasztását.
Megkérdezem, hogy a jelölőbizottság, illetőleg a két bizottság kíván-e külön előadót állítani. (Senki nem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.
Tájékoztatom önöket arról, hogy a Házszabály értelmében az indítványhoz módosító javaslatot nem lehet benyújtani, arról az Országgyűlés vita nélkül, titkos szavazással határoz.
Felhívom az Országgyűlés tagjainak figyelmét, hogy az Alkotmány 32/C. § (3) bekezdése alapján az Állami Számvevőszék elnökének megválasztásához az országgyűlési képviselők kétharmadának, azaz 254 képviselőnek az igen szavazata szükséges.
Tisztelt Országgyűlés! A titkos szavazás a szokásos rendben történik. Az Országgyűlés tagjai a Duna-parti folyosón egy sárga színű szavazólapot és egy borítékot vehetnek át. Kérem, hogy a szavazás során vegyék igénybe a folyosó végén elhelyezett szavazófülkéket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me