ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyes pártok állami ingatlanjuttatásának törvényességi ellenőrzéséről szóló országgyűlési határozati javaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést H/4882. számon, a számvevőszéki bizottság ajánlását pedig H/4882/4. számon kapták kézhez képviselőtársaink. Az ajánlásban szereplő két módosító javaslat nem kapta meg a kijelölt számvevőszéki bizottság szükséges támogatását, de a Fidesz-frakció szavazást kért róluk. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy amennyiben az Országgyűlés nem fogad el módosító javaslatot, a módosított Házszabály 106. § (8) bekezdése értelmében a mai napon sor kerül a zárószavazásra is.
Most tehát a módosító javaslatokról határozunk. Az 1. pontban Rubovszky György és Dávid Ibolya azt kezdeményezi, hogy az országgyűlési határozati javaslat 1. pontja ne csak az MDF és a Fidesz ellenőrzését kezdeményezze, hanem valamennyi párt javára történő ingatlanjuttatás vizsgálata megtörténjen. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés. Egyetért-e a tisztelt Országgyűlés a módosító javaslattal? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 46 igen, 184 ellenszavazat és 30 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 2. pontban Rubovszky György és Dávid Ibolya azt kezdeményezi, hogy maradjon el a normaszövegből az a rendelkezés, amelynek alapján a vizsgálat során ellenőrizni kell, hogy fennállnak-e az 1989. évi XXXIII. törvény 4. § (4), (5) bekezdésekben foglalt feltételek. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés. Elfogadja-e a tisztelt Országgyűlés a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 42 igen, 197 ellenszavazat és 19 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály imént hivatkozott rendelkezése alapján most sor kerül a zárószavazásra, mivel az Országgyűlés nem fogadott el módosító javaslatot.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az egyes pártok állami ingatlanjuttatásának törvényességi ellenőrzéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 219 igen szavazattal, 25 ellenszavazat és 19 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A hétfői ülésnap kezdetén jeleztem, hogy a képviselői megbízás megszűnéséről szóló H/5227. számú országgyűlési határozati javaslat tárgyalására csak a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság állásfoglalásától függően kerülhet sor.
A bizottság úgy foglalt állást, hogy ezen az ülésen az Országgyűlés ne tárgyalja ezt a határozati javaslatot.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me