DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Miniszter Úr! Képviselőtársaim! Engedjék meg, hogy én ne legyek olyan engedékeny az előerjesztéssel kapcsolatban, mint Baráth Etele bizottsági elnök úr volt, ugyanis azzal vagyok kénytelen kezdeni a felszólalásomat, hogy én még ilyen díszes kivitelben ilyen silány szöveget nem olvastam, mint ez az előterjesztés! (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.)
Elég, ha egy mondatot idézek fel ebből: "A sugaras szerkezetű műszaki infrastrukturális hálózatok gyűrűs, illetve transzverzábilis elemekkel való kiegészítése..." Na, ilyenekkel van tele ez az egész anyag (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: De mi értjük!), és hadd tegyem hozzá, hogy mindez rendkívül szép kivitelben, több színnyomásban, többezer példányban elkészült anyag. Talán az egyetlen előnye, hogy a kormány gondolatai egy szürke keretben, még szürkébb megfogalmazásban találhatók.
Úgy gondolom tehát, hogy ez az előterjesztés valahol jelzi is az egész területfejlesztés helyzetét, hiszen, igen tisztelt képviselőtársaim, látni kell, hogy amíg az egyik oldalon a kormány mérhetetlenül nagy anyagi eszközökkel rendelkezik bármilyen elképzelése megvalósítására - adott esetben egy ilyen silány szöveg kinyomtatására is -, addig ténylegesen a területfejlesztés marad azon a szinten, amelyet nagyon is érzékelhető módon Szentkuti Károly is kifejtett a szabaddemokraták részéről, Balsay István a Fidesz részéről, és amelyhez én is kénytelen vagyok kapcsolódni egy kissé határozottabb megfogalmazással, mert én nemcsak a területvédelmi pénzeket féltem, hanem már egyenesen a korrupció bevonulását és megjelenését látom a területfejlesztés területén. És úgy gondolom, hogy nem véletlen az a tény sem, hogy ehhez az előterjesztéshez éppúgy hiába fogjuk keresni az 1987. évi XI. törvény alapján a kormányzat által kötelezően előterjesztendő hatásvizsgálatot, mert ez a hatásvizsgálat most sem szerepel az iratok mellett. Nyilvánvalóan azért, mert utánam az özönvíz alapon gondolkodik a kormány. Ha nincs hatásvizsgálat, akkor nem lehet a törvény meghozatala előtt a hatásvizsgálat alapján rámutatni arra, hogy ezt a törvényt nem lehet elfogadni.
De úgy gondolom, hogy akkor, amikor a területfejlesztési koncepcióról szólunk, akkor nem hallgatható el az a tény sem, hogy amellett, hogy itt semmiféle koncepciót nem találhatunk, hanem egy szánalmas és az esetek többségében megvalósíthatatlan kívánságlistát, mely kívánságlistánál még azt a fáradságot sem vette magának az előterjesztő miniszter úr, hogy kiszúrja az anyagból, hogy melyek a kívánságlistából azok az adatok, amelyek mondjuk az 1960-as kormányhatározatokban is szerepelnek.
(10.50)
De a miniszter úr ezt is, mint valami újdonságot terjeszti elő! Persze, az előbb idézett mondatot is megtalálhatná bármelyik Trianon utáni tankönyvben, tudniillik ezek a gondolatok akkor jelentek meg, úgy látszik, sajnálatos módon a kormány tagjai nem jártak iskolába, hogy ezt nem vették észre.
Na kérem, ha ezeket a tényeket összevetjük azzal a valós helyzettel, hogy 1995 decemberében, amikor privatizációs többletbevételhez jutott az ország, a Független Kisgazdapárt milyen előterjesztésekkel élt, és azokat miért utasította el a kormánytöbbség és azok a mai számokkal összevetve milyen valós helyzetet jelentenek, akkor hadd utaljak arra, hogy ezekből az adatokból is megállapítható, hogy a Független Kisgazdapártnak azt a koncepcióját, miszerint a többletbevételeket nem adósságtörlesztésre, hanem gazdaságfejlesztésre, a gazdaság és a versenyképesség javításához szükséges feltételek megteremtésére kell fordítani, bizony el kellett volna fogadni.
Azt hiszem, minden koncepciónál többet jelentett volna, ha a kisgazda indítványt elfogadva az országhatárig felépítették volna az M3-as autópályát. Mi rámutattunk arra, hogy a privatizációs többletbevételekből ez hogy érhető el, és a Kisgazdapárt álláspontja szerint ingyenes autópályaként kellett volna üzemeltetni az M3-as autópályát is, meg a többi autópályát is (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: A kisgazda képviselők fizetéséből.), hiszen egyértelműen káros az országra nézve az a koncepció, amelyet a kormányzat a koncessziós autópályákkal úgy valósít meg, hogy egyes, rendkívül szegény térségeket szinte hermetikusan elzár az ország középpontjától vagy a nyugati régióktól. A Független Kisgazdapárt javaslata az M3-as autópálya gyors ütemű megépítésével a területrendezés és területfejlesztés egyik legfontosabb feladatát célozta meg. Északkelet-Magyarország válságrégióját csak az M3-as autópálya megépítésével és ingyenes használatával lehet a fejlődés útjára terelni. A koncepció összes többi megállapítása minden alapot nélkülöz: ha nincs út, nincs fejlődés, nincs fejlesztési lehetőség. Ez ugyanis feltétele az ipar e körzetbe való településének, a mezőgazdasági termékek hazai és nemzetközi piacokra való eljuttatásának és a régió páratlanul gazdag idegenforgalmi adottságai kihasználásának.
Hasonló javaslatot tett a Független Kisgazdapárt az M5-ös autópálya továbbépítésére és egy leágazó, az ország dél-keleti térségét átszelő autópálya-szakasz kialakítására. Elképesztő, hogy a XX. század végén, amikor az idővel való takarékos gazdálkodás a vállalkozások egyik legfőbb követelménye, olyan állapotok legyenek, hogy Budapestről Hollóházáig hosszabb idő alatt lehessen eljutni, mint például Budapestről Linzbe. Úgy gondolom, hogy az infrastrukturális fejletlenség az oka annak, hogy miért válik az ország fejlődése kétfelé, miért települ a hazai és különösen a külföldi tőke általában a Duna vonalától nyugatra.
A privatizációs többletbevételekről szóló országgyűlési határozati javaslattal kapcsolatban emlékeztetném önöket a Független Kisgazdapárt lakásépítési koncepciójára is, hiszen az elmúlt tíz évben évente kezdetben 20-28 ezer, később 20-23 ezer, ebben az évben mind ez idáig csak 15 ezer lakás épült, ami egyértelműsíti, hogy az elmaradott vidéki térségek nemzetmegtartó erejét is el fogjuk veszteni, ha ezen a helyzeten nem lehet alapvetően változtatni. A Független Kisgazdapárt ezért a privatizációs többletbevételekből 20 ezer többletlakás felépítésére 20 milliárd forintot javasolt fordítani, javasolta a lakásépítés számainak 50 százalékkal való növelését elérni, de ezt egy olyan koncepcióban terjesztette elő, hogy a sarc jellegű, tehát az állam külön bevételi forrását jelentő 25 százalékos áfát nullszázalékosra kell leszállítani. Mert nem elég, hogy a nemzet gyarapodásának elemi feltételeit nem biztosítják, hanem még külön sarcot vetnek ki arra, aki lakást kíván magának építeni családi összefogással! Ez a Független Kisgazdapárt számára ékes bizonyítéka annak, hogy ez a kormány valójában csak önmaga zsebének megtömésével foglalkozik, a lakosság gondjai nem érdeklik.
Hadd legyen szabad rámutatnom arra, hogy az autópályák építésére annak idején több mint 200 milliárd forint állami forrást javasoltunk felhasználni. A kormány azonban az M3-as autópálya építésének "gyorsítására" '96-ban 1,5 milliárd forintot, 1997-ben pedig 2,5 milliárd forintot volt hajlandó mindösszesen átcsoportosítani, ami a két év alatt összesen hozzávetőlegesen 6 kilométer autópálya felépítését tenné lehetővé. Tudjuk, hogy pici ország a mi országunk, de azért, igen tisztelt miniszter úr, igen tisztelt kormányoldal, nem ennyire kicsi, hála a jó istennek, erre felhívnám a figyelmüket!
A Független Kisgazdapárt megítélése szerint az előterjesztésnek olyan háttéranyaga van - erre már az előbb utaltam -, amelyet óriási költséggel adtak ki gyönyörű kivitelben, de a háttéranyagban Magyarország térképére például bejelölték azokat az autópályákat, amelyeket majd valamikor fel lehet építeni. Mit tudom én, mikor, 2000 után, 3000 után, 4000 után. A feltüntetett új utak azonban lényegében egybeesnek azokkal az utakkal - és erre hívnám fel igen tisztelt miniszter úr figyelmét, hogy nézze már meg ezt -, amelyek az 1960-as kormányhatározatokban szerepelnek, tudniillik az ön által beterjesztett grafikonok mint a jövő útjait feltüntető grafikonok, egybeesnek azokkal az utakkal, amelyeket 1960-ban a kommunista kormányzat terjesztett elő. Kérem, ne tisztelje ennyire az elődeit, erre felhívnám a figyelmét!
Az egész beadvány rettenetes stílusban íródott, hadd említsek erre néhány példát. Azt mondja, hogy "az ország urbanizációs tengelyei, közlekedési folyosói szervesen kapcsolódnak az európai térszerkezetbe". Naná kérem, csak ezt önök előtt is észrevették már! Még Trianon kiagyalói is észrevették, nem hiába vagdalták szét így az országunkat! Vagy hadd utaljak arra, hogy olyan megjegyzések vannak, mint például: "az innováció térbeli terjedésének elősegítése érdekében ösztönözni kell a kutatás-fejlesztés tevékenységét és annak decentralizálására irányuló törekvéseket".
(11.00)
Óriási, kérem! Miért nem tüntetik fel, hogy mit kívánnak tenni?! Ne kívánságlistát soroljanak fel!
Egyébként azt tanácsolom az igen tisztelt kormányoldalnak, hogy ők tanulmányozzák a Független Kisgazdapárt területfejlesztési koncepcióját. (Zaj. - Derültség.) Mi ugyanis azt mondjuk, hogy koncentráltan kellene a rendelkezésünkre álló eszközöket a vidék fejlesztésére felhasználni. Már beszámolhatok önöknek arról, hogy a kisgazda kormány létre fog hozni a jelenlegi Földművelésügyi Minisztériumból egy csúcsminisztériumot (Derültség. - Néhány képviselő kezével tapsot imitál.), ide fogja koncentráltan megjeleníteni a mezőgazdaságon kívül a teljes élelmiszeripart, a teljes feldolgozóipart - most tessék figyelni, miniszter úr! -, a környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumot főosztályként fogja ide beintegrálni. (Zaj. - Derültség. - Közbeszólás: És ez mind egyszemélyben te leszel!) És úgy gondolom, ebben az esetben el lehet kerülni a párhuzamos pályázatokat, az egymással szembefutó pályázatokat. El lehet kerülni azt, hogy csak beszéljenek a vidék fejlesztéséről, de ugyanakkor itt nem vidékfejlesztés, hanem korrupciós és különböző olyan lobby-érdekek kielégítésére szolgáló pénzeszközök felhasználásáról van szó, amelyekhez a vidék fejlesztésének semmi köze sincs.
A Független Kisgazdapárt ezért ezt a koncepciót még koncepcióként sem hajlandó értékelni, és azt teljes egészében elutasítja.
Megköszönöm megtisztelő figyelmüket, köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me