BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Először is köszönöm, hogy önnek osztották ki a kérdést és ön válaszol, mert ha Baja Ferenc miniszter úr kapta volna, ő nem értené a Fidesz-Magyar Polgári Párt kérdését.
A kérdés tulajdonképpen arról szól, hogy örömmel hallhattuk az önkormányzati és rendészeti bizottságban, hogy elkészült Záhony határátkelőhely a legkorszerűbb berendezésekkel. A hét végén is láthattuk, és ezt megelőzően is tudhattuk, hogy működik vezető kormánypárti politikusok és más alapok támogatásával egy Euro-kapu nevű intézmény, amely magántársaság egy magánvámügynökséget is magába foglal.
(14.50)
Ez 3 kilométerre helyezkedik el az ország keleti kapujától, Záhony határátkelőhelytől. Nagyrészt itt folyik az országba belépő és kilépő termékek vámolása. Örülök annak, hogy a délelőtti vitában is nagy hangsúlyt kapott az, hogy rövidesen - a 2000. év után néhány évvel - Magyarország keleti határa lesz az Európai Unió határa.
Néhány dolgot azonban nem értek: miért vállalja a magyar kormány azt, hogy havi több száz ezer forint veszteség éri azzal, hogy nem a magyar állam tulajdonában lévő határátkelőhely végzi ezt a tevékenységet, hanem egy magánügynökség? Miért vállalja azokat a kockázatokat, amelyek ebből fakadnak? Azt szeretném kérdezni a tisztelt államtitkár úrtól, hogy mi folyik itt? És ha államtitkár úr erre azt válaszolja, hogy vodka, akkor elfogadom a válaszát. (Derültség és taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me