BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! Lassan finiséhez érkezik a jelenlegi parlamenti ciklus, és nem tettünk eleget egy fontos ígéretünknek. Sokunkat nyugtalanít, sikerül-e megalkotni a fogyatékos emberek jogairól szóló törvényt még ebben a parlamenti ciklusban.
Súlyos adóssága ez a kormánykoalíciónak, hiszen ez a téma mind a két kormánypárt választási programjában szerepet kapott, és bekerült a kormányprogramba is. Különösen adósságnak érezzük mi, szabaddemokraták ennek a törvénynek a megalkotását, hiszen mi már az előző ciklusban, ellenzéki pozícióban is annyira fontosnak tartottuk, hogy egy törvényjavaslatot nyújtottak be képviselőtársaim. Solt Otília és Szigeti György nevéhez fűződik ez a törvényjavaslat, amit a parlament akkor már nem tudott tárgyalni.
Ennek a ciklusnak az első felében nem sok minden történt azért, hogy ez a törvény megszülessen. Sokáig tárcagazdája sem volt ennek a kérdésnek, és egészen bizonyosan hátráltatta a témát, hogy gyakori volt a személycsere a Népjóléti Minisztériumban. Azt gondolom, fordulatot jelent a történetben, amikor a jelenlegi miniszter februárban egy komoly szakmai munkacsoportot állított fel ennek a törvénynek az előkészítése érdekében. Ez a munkacsoport valóban kitűnő munkát végzett és a nyár közepére letett egy, a fogyatékostörvényről szóló koncepciót. Ám azóta is azt tapasztaljuk, hogy a törvény benyújtása késlekedik.
Szeretném kérdezni, mi késlelteti a törvény benyújtását, van-e remény arra, hogy '98 tavaszára elfogadjuk a törvényt.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me