KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! Kérdésére a válasz: igen, megszülethet, de ez természetesen nemcsak a kormányon múlik. Mindenekelőtt le kell szögezni: a fogyatékos emberek körébe tartozó állampolgárok ma sem jogsértettek. Ugyanakkor - egyetértve képviselő asszonnyal - a sajátos körülményeik folytán szükség van speciális jogi szabályozásra. Speciális jogi szabályozásra azért, hogy a fogyatékos embereket akadályozó fizikai, környezeti, társadalmi gátakat lebontsuk. A kormány felelőssége tudatában gyorsította fel a törvénytervezet kidolgozását.
Képviselő asszony - ahogy arra utalt és nagyon jól tudja - emlékezhet is arra, hogy augusztusban szakértői egyeztetésre került sor az akkorra elkészült törvénytervezet koncepciójáról. A szabályozási koncepció megvitatásába mindenképpen szükséges volt bekapcsolni az érintett civil szervezetek szakembereit, és ez köztudomásúan időigényes dolog.
Novemberben készült el a szakértői egyeztetéseket követően a törvénytervezet első változata. A kormány reális alapokon nyugvó, megvalósítható törvényjavaslatot kíván benyújtani az Országgyűléshez.
Azt tervezzük, hogy a kormány december 18-i ülésén megtárgyalja a törvényjavaslatot, eldönti a még nyitott kérdéseket, és megítélésünk szerint január hónapban benyújtásra kerülhet a törvényjavaslat. Abban bízom - figyelemmel az országgyűlési képviselők rendkívüli érzékenységére és teherbíró képességére - hogy a januárban benyújtott törvényjavaslatot a ciklus végéig meg tudjuk tárgyalni és el tudjuk fogadni.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me