DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Tisztelt Miniszter Úr! Remélem, nem vagyok egyedül, aki olyan országban szeretnék élni, ahol közpénzeket csak közcélokra használnak fel. Előfordulhat, hogy magántársaságon keresztül, de közpénzeket kizárólagosan közcélra használjanak fel. Úgy hiszem, ebben lényeges különbség van közöttünk.
A problémát az jelenti, hogy 1994 végén, amikor átutalásra kerültek ezek a támogatások, akkor egyértelműen világos volt, hogy az előző 10 millió forinttal sem tudott a cég elszámolni, tehát úgy utaltak át további 60 millió forintot, hogy látható volt, hogy erre a célra nem fogja ez a társaság felhasználni. Ezért joggal merült fel a gyanú, hogy ezek a pénzek magánzsebekbe kerülnek.
Tisztelettel arra szeretném kérni a miniszter urat - tekintettel arra, hogy az Autó-Híd Rt. felszámolás alatt áll, és remény sincs arra, hogy a környezetvédelmi tárca visszakapja a pénzét -, adjon magyarázatot arra, hogy hogyan kaphatta meg ezt a 60 millió forintot az ön minisztersége idején, az ön közreműködésével az Autó-Híd Rt. Erre ön nem adott választ, ezért nem tudom elfogadni válaszát. Kérem, hogy önök se fogadják el.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me