ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 140. §-a alapján a házbizottság Házszabálytól való eltérésre tett javaslatokat, amelyeket H/5180/3. és T/5236/2. számon kaptak kézhez képviselőtársaim.
A H/5180/3. számú előterjesztés azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés úgy térjen el a Házszabálytól, hogy az 1997. november 3-ára Budapestre bejelentett és a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény 8. §-ának (1) és 9. §-ának (2) bekezdésében foglaltak szerint betiltott rendezvénnyel kapcsolatos kérdéseket vizsgáló bizottság felállításáról szóló országgyűlési határozati javaslathoz érkezett módosító javaslatok határozathozatalára és zárószavazására az 1997. december 15-ei ülésnapunkon sor kerülhessen.
A képviselőcsoportok nem jeleztek felszólalási szándékot, ezért most a határozathozatalra kerül sor. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a Házszabály 140. §-ának (1) bekezdése értelmében a Házszabálytól való eltérés elfogadásához a jelen levő képviselők négyötödének igen szavazatára van szükség. (Folyamatos zaj.)
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, eltér-e a Házszabálytól annak érdekében, hogy a H/5180. számú előterjesztéshez érkezett (Az elnök az asztalon kopogva kéri a képviselők figyelmét.) módosító javaslatokról történő határozathozatalra és zárószavazásra az 1997. december 15-ei ülésnapunkon sor kerülhessen. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 287 igen szavazattal, 4 ellenszavazat és 14 tartózkodás mellett a Házszabálytól való eltérést elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a T/5236. számú előterjesztéssel kapcsolatos házbizottsági javaslat tárgyalása és határozathozatala következik. A házbizottság ebben azt kezdeményezi, hogy a Magyar Köztársaság 1997. évi költségvetéséről szóló törvény módosítását, valamint a helyi önkormányzatok címzett támogatással folyamatban levő egyes egészségügyi beruházásainak rendezése érdekében szükséges egyéb törvénymódosításokat kezdeményező törvényjavaslat tárgyalása során úgy térjen el a Házszabálytól, hogy az előterjesztés zárószavazására az 1997. december 15-ei ülésnapunkon sor kerülhessen.
Mivel a képviselőcsoportok nem jelezték hozzászólási szándékukat, határozathozatal következik. Itt is a jelen levő képviselőtársaim négyötödének igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, eltér-e a Házszabálytól annak érdekében, hogy a T/5236. számú előterjesztés zárószavazására az 1997. december 15-ei ülésnapunkon sor kerülhessen. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 306 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodással a Házszabálytól való eltérést elfogadta.
(17.30)
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 26. § (3) bekezdésében biztosított jogkörömben, a H/5267/1. számon benyújtott határozati javaslat Házszabálytól való eltérésére teszek javaslatot.
Ebben azt kezdeményezik, hogy az országos népszavazás kezdeményezésének elutasításáról szóló, H/5267. számú előterjesztés zárószavazására 1997. december 15-ei ülésnapunkon sor kerülhessen.
A képviselőcsoportok nem jelezték hozzászólási szándékukat. Határozathozatal következik. A jelen lévő képviselőtársaim négyötödének igen szavazata szükséges a Házszabálytól való eltérésre.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, eltér-e a Házszabálytól annak érdekében, hogy az országos népszavazás kezdeményezésének elutasításáról szóló, H/5267. számú előterjesztés zárószavazására 1997. december 15-ei ülésnapunkon sor kerülhessen. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 232 igen szavazattal, 57 ellenszavazat és 17 tartózkodás mellett a Házszabálytól való eltérést nem fogadta el.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me