LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A Független Kisgazdapárt az előbb elhangzott képviselői önálló indítványt támogatja, mert igen fontosnak tartja azt, hogy a mezőgazdaságban uralkodó lehetetlen helyzet valamit javuljon. Hisz mindnyájan tudjuk azt, hogy nagyon olcsón, fillérekért, zsebszerződésekkel és egyéb nem szabályos utakon-módokon Magyarországon termelés folyik, és extraprofithoz jutnak azok a külföldi gazdálkodók, akik kihasználják azt a tehetetlenséget, amelyet a magyar kormányzat a mezőgazdaság rendbeszedésével, a tulajdon rendezésével kapcsolatban mutat.
Az előző időben, pár órával ezelőtt több interpelláció foglalkozott azzal a ténnyel, hogy az adófizetők pénzéből különböző alapokon keresztül kapnak költségvetési juttatásokat külföldi vállalkozások, nemcsak bankok, hanem olyan ipari létesítmények is, amelyek privatizálva nyugati tulajdonos, külföldi tőkés kezébe kerültek, de a szerződésben nem kötötte ki a szerződő ÁPV Rt. vagy akármelyik szervezet, amely értékesítette, hogy milyen környezetvédelmi előírásoknak kell eleget tenni.
Nagyon rossz megközelítése volt a miniszter úrnak az, hogy igenis akkor az adófizetők pénzéből támogatják azt, amit ki lehetett volna írni akkor, amikor megkötődött az a szerződés, hogy a külföldi beruházó azt az üzemet, amelyet működtet, olyan állapotban működtesse, és olyan előírásoknak feleljen meg az az objektum, hogy az a magyar környezetet ne szennyezze. Ez szerződés, elhatározás kérdése, és nagyon rossz megközelítés - a piacgazdasághoz semmi köze nincs annak a megközelítésnek -, amikor azt mondjuk, hogy támogatjuk, hogy a környezetünk rendben legyen. Azt meg kell követelni és nem az adófizetők pénzéből támogatni!
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az FKGP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me