DR. BÁNK ATTILA

Full text search

DR. BÁNK ATTILA
DR. BÁNK ATTILA (FKGP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt frakciója támogatja az önálló képviselői indítványt. (Derültség és taps a kormányzó pártok padsoraiban.) Mielőtt azonban hatalmas tapsban törnének ki, néhány adatról, illetve egyéb tényről is hadd tájékoztassam a tisztelt Házat, hátha ez a szavazásra nagyobb erővel fog hatni.
A gazdasági bizottság elé ez az önálló képviselői indítvány elő lett terjesztve, mely vonatkozásban a gazdasági bizottság elnökének javaslatára - előterjesztő híján - a bizottság úgy határozott, illetve a gazdasági bizottság azt a javaslatot terjesztette elő, hogy ugyan vegyék le ezt az önálló képviselői indítványt a napirendről, de a KSH elnökét hallgassák meg, és - ezen önálló képviselői indítvány tartalmának megfelelően is - hívják fel arra, hogy nyilatkozzon. Ez megtörtént, ha formailag nem is, de akkor úgy tűnt, hogy a gazdasági bizottság elnökének javaslatára a gazdasági bizottság is támogatta az önálló képviselői indítvány tartalmi részét.
Ezt követően került sor a KSH elnökének a meghallgatására, X. hó 17-én. Ott a következőket nyilatkozta, tisztelt képviselőtársaim, a levezető elnök, nevezetesen dr. Tardos Márton úr: "Az ügy napirendre kerülésére két oknál fogva került sor; az egyik ok az, Torgyán képviselő úr egy javaslatot tett arra nézve, hogy történjen egy vizsgálat. Ez a vizsgálat lezárult" - mondja a bizottság elnöke.
(17.40)
Tisztelt Ház! A jegyzőkönyvből az állapítható meg tehát egyfelől, hogy a gazdasági bizottság első ülésén az önálló képviselői indítvány tartalmára nézve egy helybenhagyó határozatot hozott, hiszen felszólította a KSH elnökét e vonatkozásban a beszámolásra ugyanakkor azonban a másik jegyzőkönyvben, amikor a KSH elnöke beszámolt, a KSH elnöke már nem tért ki ezekre a kérdésekre. Következésképpen úgy gondolom (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), hogy nemcsak a frakció, hanem a gazdasági bizottság is támogatta ezt a javaslatot.
Köszönöm szépen. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me