DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Elnök Úr! Kívánok, mégpedig azért, mert úgy látom, hogy a kormányzati oldalon bizonyos értetlenség van még mindig, és ennek eloszlatása céljából felhívnám a figyelmüket arra, hogy az általam javasolt módszerrel az utólagos önkorrekciók elvégezhetők lennének, az árstatisztika helyessége kimutatható lehetne, a GDP-számítás megalapozottságára nézve lehetne megfelelő számításokat végezni, a jövedelemstatisztika hitelességére.
Utalok arra, hogy mennyi vita szokott lenni az érdekegyeztetés kapcsán éppen ebben a témakörben. Kiküszöbölhető lenne mindez, ha igen tisztelt képviselőtársaim napirendre tűznék az indítványomat, és megvitatnánk ezeket a kérdéseket. De utalhatnék a külkereskedelmi statisztikák alaposságának fontosságára, a magáncégek és magánosok teljesítményének figyelembe vételére, azoknak az állami vállalatok vagy állami cégek teljesítményéhez való arányosítására, a különböző adatgyűjtések ellentmondásaira.
Többek között az indoklásban felhívtam a figyelmet arra, hogy milyen eltérő adatok jelentek meg például Horn Gyula miniszterelnök úr nyilatkozatában a munkanélküliséget illetően. Volt, hogy ő 8,6 százalékra tette, más statisztikai adatok 10 százalék fölé tették, de még a '98-as költségvetés mellékletét képező külön kötetben 2000-re is 10 százalék fölöttire van téve a munkanélküliségi ráta.
Tehát úgy gondolom, ezek a kérdések meghatározó fontosságúak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) az ország jövője szempontjából, ezért kérem támogatását. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me