SÁNDORFFY OTTÓ

Full text search

SÁNDORFFY OTTÓ
SÁNDORFFY OTTÓ (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A világon mindenütt megemlékeznek a háborúban elesett hősökről. Ez sok helyen nemzeti ünnep. Mindenütt meghatódva zarándokolnak el fiatalok és öregek ezen a napon az ismeretlen katona sírjához. Van olyan ország, ahol az esküvői csokrot egyenesen oda viszik.
Nálunk 1945 óta szándékosan deheroizálták az országot, és nem volt ajánlatos megemlékezni a háborúban elesett hősökről, akik a hazáért adták életüket. Pedig a magyar állam fennmaradásának 1100 éve erről szól!
Egy szép gesztus lenne a tisztelt Háztól, ha visszaállítaná május utolsó vasárnapján a hősök napját, hiszen nem kér a frakció mást, mint ami természetes; hogy el tudjuk mondani gyermekeinknek, unokáinknak, hogy most azért visszük a virágot az emlékhelyre, mert arról az ismeretlen emberről emlékezünk, aki a legszentebbet: az életét adta a hazáért. A Himnusz költője mondja: a magyar nép vérzivataros századaiban hazánk védelmében elesett őseink emlékének megörökítése, megőrzése az utókor szent kötelessége a jelen, a jövő Magyarországa számára.
Hálás erkölcsi feladatnak tehetünk itt ma eleget, pártállástól függetlenül. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Kérem, fogadják el az indítványt. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me