DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! A kérdésében megfogalmazottak azt jelzik, hogy energetikai szektor elmúlt évekbeni privatizációs történéseit nem ismeri elég alaposan, ezért engedje meg, hogy néhány ponton kiigazítsam.
Rögtön a felszólalás első mondatai között elhangzott, hogy természetesen érték bírálatok, jogos bírálatok is a '95-ös energetikai szektorbeli privatizációt, aminthogy érték elismerések is. A Nemzeti Energetikai Társaság egy szakmai társaság. Amiről szó volt és van, az annak az MVM vállalatcsoportnak nevezett, valójában a Magyar Villamos Művek Részvénytársaságot, a Paksi Atommerőművet és az országos távvezeték rendszert magába foglaló OVIT-ot jelenti, amelyikre mondtam és mondom ma is, hogy ennek a privatizációja nincs napirenden. A privatizációs koncepció elfogadása előtt nagyon-nagyon sok belső szerkezeti, szervezeti és finanszírozási munkát kell még elvégezni ahhoz, hogy egyáltalán a szakmai szervezetek, valamint a döntéshozók asztalán megjelenhessen mint olyan döntés, hogy a privatizáció igen vagy nem.
A kérdése második részében felsorolt erőművek privatizációja nem új keletű, hanem egy megkezdett privatizációs folyamatnak a lezárása lehet - ha lehet. Hiszen ezen erőműveknek, a bakonyi, a pécsi, a vértesi erőműveknek a privatizációja pályáztatás útján többször meghirdetésre került az integrált bányákkal együtt, azonban ezek nem voltak sikeresek.
Elnézést kérek, szeretném majd folytatni a hátra lévő egy percben a válaszadást, hiszen ez egy nagyon fontos és valóban sokmilliárdos döntés.
Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me