DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Elég merész absztrakcióra jutott ön, amikor a főpolgármester úr és a belügyminiszter úr azonos párthoz tartozásából azt a következtetést vonja le, hogy ebben a konkrét szituációban nekik egyeztetni kellett volna, vagy legalábbis tudnia kellett volna a belügyminiszternek. Azt hiszem, ön is dolgozott közigazgatásban és magas szinten. (Zaj.)
Itt bizony arról van szó, hogy hibázott adott esetben a Főpolgármesteri Hivatal - egyébként ez elismerésre került -, hogy nem egyeztetett az ORFK köztársasági őrezreddel. Amit ön mond, hogy az elmúlt időszakban szigorodtak a szabályok - mind a parlament védelmével kapcsolatban, mind pedig az országgyűlési képviselői irodaházat tekintve -, ez valóban így van. Itt van előttem vezérőrnagy úrnak az a levele, amit Budapest főváros Főpolgármesteri Hivatalának írt, amelyben valóban tájékoztatja őt arról, hogy a szükséges biztonsági véleményezést nem tudta elvégezni. Nem tudta elvégezni már csak azért sem, mert a tervezett kivitelezéshez úgynevezett forgalmi-technikai terv is szükségeltetik, és ez sem volt meg.
Tehát ebből kifolyólag saját hatáskörben megtett mindent annak érdekében, hogy a munkálatok és a még hátra lévő engedélyezési eljárások felfüggesztésre kerüljenek. A legfrissebb tudomásom szerint ez egyébként meg is történt... (Közbeszólás.) - a mai napon. De itt egy hiba történt, ez tagadhatatlan.
Ami az ORFK köztársasági őrezredét illeti, talán az elmúlt pillanatban felolvasott levélből kitűnően ők ezt megtették.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me