DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Ha ön vissza akarja utasítani, hogy én méltattam egykori szocialista képviselőtársam emberi nagyságát, akkor úgy látszik, önnek alapvető erkölcsi problémái vannak.
Én itt, az ország nyilvánossága előtt javaslom - miniszter úrnak tessék átadni -, egészítse ki ennek a díjnak a címét úgy, hogy "in memoriam Solt Otília és Tóth Pál". S ebben az esetben úgy érzem, eleget tudunk tenni bizonyos erkölcsi kötelezettségeknek.
Én nem vetettem volna föl ezt, ha a Szabad Demokraták Szövetsége saját maga alapít egy díjat. De úgy érzem, alapvető erkölcsi probléma merül föl, hogy rövid idővel bizonyos események után egy politikai gesztusként jelenik meg ez a dolog. Akkor mindegyik párt esetében tessék megkérdezni, van-e olyan személy, akit indokoltnak tartanának... (Közbeszólások az SZDSZ soraiból: Mondjál egyet!) Mondtam Tóth Pál képviselőtársamat! ...és akkor talán nem kellene politikai célokra fölhasználni kitüntető címek adományozását.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me