DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr! Képviselőtársaim! 1997. XII. hó 7-én a televízió híradója és a rádió arról tudósította a magyar nemzetet, hogy a Fidesz vezetője pártja polgármestereinek elég szűk körében tartott előadást, és ott kijelentette: "32 településen, ahol fideszes polgármesterek vannak, ott a gyarapodás, gazdagodás kíséri a települések életét." (Derültség.) Azt jól tudjuk, hogy sok önkormányzatnál vannak gondok, ebből az következik, hogy ahol nem fideszes polgármester irányít, ott nem jellemző a fellendülés.
Kíváncsi vagyok arra, hogy 3168 polgármesternek - még egyszer hangsúlyozom: 3168 polgármesternek -, akik nem a lendületes fiataldemokratákat képviselik, mi a véleménye a Fidesz vezetőinek kijelentéséről. Azt azonban tudom, hogy nekem milyen gondolataim támadtak a bejelentés kapcsán. (Zaj.) Például a Fidesz nagy nyilatkozatháborúja során célszerű lenne figyelembe venni az egyik nagy indiai politikus gondolatát, aki kijelentette: "Míg ellenzéki párt voltunk, minden problémára volt két megoldásunk. Mióta kormánypárt vagyunk, minden megoldás két problémát eredményez.". (Derültség.) Jó lenne, ha a Fidesz, amikor a problémákat feszegeti, legalább egy megoldással rukkolna elő! (Kósa Lajos: Majd május után! - Bársony András: Két május elmúlt, mégsem válaszoltatok rá!)
Ennek alapján kérdezem államtitkár urat, hogy önnek mi az álláspontja a Fidesz elnökének megállapításáról, pártállás szerint vannak-e hazánkban elit polgármesterek. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me