DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Azt kell mondjam, hogy szerencsére hazánkban pártállás szerint nincsenek elit polgármesterek. Gondolják el azt a szomorú helyzetet, hogy akkor polgármesternek csak - a közel 3200 polgármesternek csak egy százalékát kitevő - 32 fideszes polgármester lenne jó.
Ennél a helyzet, a valós helyzet sokkal jobb, hiszen a több mint hét éve működő önkormányzati rendszer bevált. Itt csak utalnék azokra az eredményekre, amit a sikeres ivóvízprogram, a nagyszabású gáz- és csatornaberuházások, a telefonhálózat fejlesztése jelent. Természetesen ezeket az eredményeket nem lehetett volna elérni a lakosság hathatós közreműködése nélkül. Bizony egy-egy településen nagyon komoly áldozatokat kellett vállalni a lakosságnak ahhoz, hogy a központi költségvetésből származó anyagi hátteret kiegészítve ezeket a beruházásokat sikerrel be lehessen fejezni.
Azzal természetesen egyetértek, ha egy önkormányzatnál egy talpraesett, jó képzettségű polgármester vezeti a testületet, annak nagyon nagy jelentősége van. Ez önmagában véve persze még kevés, kell egy nagyon jól működő önkormányzati testület, egy jó szakmai felkészültségű szakmai apparátus és mindenekelőtt a lakosság - akikre az előbb utaltam, hogy nagyon komoly áldozatvállalásokat kell azért tenniük, hogy ezeket az eredményeket elérjék.
Azt hiszem, hogy pártállást alapul véve polgármester és polgármester között különbséget tenni botorság, és azt hiszem, annak kell örülnünk, ha pártállástól függetlenül a polgármesterek, a polgármesteri hivatalok, az önkormányzati testületek komoly eredményeket érnek el.
(14.40)
Azt hiszem, az ellenzéki pártok polgármesterei, illetve az MSZP-s és szabaddemokrata polgármesterek között is vannak kiválóak, és nem tartom szerencsésnek, ha párpolitikai szempontokból teszünk közöttük különbséget.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me