ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Viszontválasz illeti meg az államtitkár urat. (Dr. Világosi Gábor: Nem kívánok élni vele.) Államtitkár úr nem kíván élni a viszontválasz jogával. (Nagy zaj. - Közbekiáltások.) Azonban kéretik mind a két oldalról a kiabálásokat és a közbeszólásokat mérsékelni!
A levezető elnök szeretné... (Zaj. - Az elnök csengetéssel kér figyelmet.) ismertetni az alkotmány 27. §-át, amely a következőképpen szól: "Az Országgyűlés tagjai az állampolgári, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosaihoz, az Állami Számvevőszék elnökéhez és a Magyar Nemzeti Bank elnökéhez kérdést, a kormányhoz, a kormány bármely tagjához és a legfőbb ügyészhez interpellációt és kérdést intézhetnek a feladatkörükbe tartozó minden ügyben." Úgyhogy azt szeretném kérni, ha legközelebb az azonnali kérdések órájában kérdés megfogalmazására vagy interpelláció, illetve kérdés megfogalmazására kerül sor, akkor a kérdések megfogalmazói tanulmányozzák az alkotmány vonatkozó passzusát. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)
Béki Gabriella úr, a Szabad Demokraták Szövetségének képviselője... (Élénk derültség.) A levezető elnöknek legközelebb figyelmesebben kell tanulmányoznia az elé került szöveget. Elnézést kérek a képviselő asszonytól.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me