DR. BAJA FERENC

Full text search

DR. BAJA FERENC
DR. BAJA FERENC környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter: Elnök Úr! Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Teljesen egyértelmű: Magyarországnak egy rendőrsége van, és teljesen egyértelmű, hogy Magyarország rendőrségének a fönnálló jogszabályok betartásával, az alkotmányos rend szerint kell működnie. Felhívom a képviselő úr figyelmét - és természetesen a tisztelt Házét is - a kérdéshez kötődően, hogy ezek a jogszabályok valamennyiünk által nyilvánosan megtekinthetők, a rendőrségnek ezek szerint a jogszabályok szerint kell eljárnia.
Éppen ezért a gazdasági jellegű bűnözés elleni hatékonyabb fellépés jogszabályi és anyagi feltételeinek megteremtéséről szóló 10077/1996. (VII.16.) kormányhatározat, amely 1/A. pontjában a feketegazdasággal összefüggő bűnözés elleni hatékonyabb fellépés érdekében az Országos Rendőr-főkapitányság szervezetén belül - tehát ezen a szervezeten belül - '96. szeptember 1-jével az országos rendőrfőkapitány közvetlen alárendeltségébe tartozó Központi Bűnüldözési Igazgatóság létrehozásáról döntött. Ez teljesen egyértelműen az egységes rendőrségi szervezet egy speciális egységét állította föl. E speciális egység fölállítására pedig azért volt szükség, mert Magyarországon az átalakulásban, bizony, a bűnözés is specializálódik. Olyan típusú bűnelkövetői magatartásmódok alakulnak ki, és olyan mértékben nehéz a felderítés, amely indokolttá tette - a feketegazdaság elleni aktívabb fellépés érdekében - e szervezet létrehozását.
Ez tehát egy szakmai kérdés. Az más kérdés, hogy erről politikai polémia is folyik, de Magyarországnak egyetlenegy rendőrsége van, ami a fennálló rend szerint működik. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me