DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszter Úr! Képviselőtársaim! Mindenekelőtt hadd hívjam fel a figyelmet arra a tényre, hogy sajnálatos módon valamennyi ellenzéki országgyűlési képviselő, aki nem akarja, hogy eredménytelenül teljenek el a hetek, és ne kapjanak választ e Házban a felvetésükre, azok kénytelenek mindenfajta helyettesítést elfogadni, mert a miniszterelnök úr rendszeresen él ezzel a jogával, hogy ne legyen itt. (Zaj a kormánypártok padsoraiban.)
A hatályos jogrendünknek megfelel rendőri szervezetbe azonban - éppen a miniszterelnök úr szorgalmazására - rendkívül hosszas koalíciós veszekedés után és az ellenzék tiltakozása ellenére beépítettek egy, az alkotmányos rendbe és a rendőrségi törvénybe nehezen illeszthető, máig tisztázatlan szervezeti és jogi helyzetű Központi Bűnüldözési Igazgatóságot, melyet többen az MSZP pártszempontokat védő bástyájának tartanak bizonyos SZDSZ-es érdekeltségekkel szemben.
Most az SZDSZ-es rendőrminiszter - mintegy ellenakcióként - az ORFK-n belül szervezett, a rendőrségen belüli rendőrséget kíván létrehozni, amelyet titkosszolgálati eszközökkel kívánnak felruházni, és amelyet egyes vélemények szerint a Szabad Demokraták Szövetsége éppen a Központi Bűnüldözési Igazgatóság ellensúlyozására kíván üzemeltetni. Ez mérhetetlenül sok pénzt emészt fel, a kapitányságok pedig nem tudják megfelelő eszközökkel ellátni a tisztességes közrendőröket.
Kérdezem ezek után: melyik rendőrség foglalkozik a bűnözők leleplezésével, miniszter úr? Várom megtisztelő válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me