KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A 11-es főút Budapest-Szentendre közötti szakaszán valóban az egyik kritikus pont a Lupa-szigeti kereszteződés.
De mindenekelőtt szeretném kijavítani a képviselő urat. Ön azt mondta, hogy a biztonságos közlekedés feltételei egyáltalán nem adottak. Szeretném közölni: a biztonságos közlekedés feltételei adottak, csak a közlekedésben részt vevők - hiszen ön is mondta, hogy szabálytalanságot követnek el minden alkalommal, amikor balesetet idéznek elő - nem veszik figyelembe sem a sebességkorlátozásra, sem a kereszteződésre utaló jelzőtáblákat, nem veszik figyelembe azokat az útburkolati és fényvisszaverő jeleket, amelyekkel figyelmeztetünk a kereszteződésre. Ennek ellenére a kereszteződésben a kialakult helyzetre, a forgalmi viszonyokra tekintettel, már régen esedékessé vált a közlekedési lámpával való szabályozás.
Szeretném jó hírként is mondani, és egy kicsit ki is javítani képviselő urat: hetekkel ezelőtt megszületett az a döntés, hogy az adott útkereszteződésben jelzőlámpa fogja szabályozni a kereszteződést, a forgalmat, függetlenül az M0-ás autóút építésétől. A tervek elkészítése folyamatban van, a helyszíni munkálatok idén - illetve amennyiben erre az időjárás nem ad alkalmat - jövő év elején kezdődnek meg. A közlekedésrendészettől ígéretet kaptunk arra, hogy addig is a Lupa-szigeti útkereszteződésben fokozott rendőri jelenléttel és ellenőrzéssel segítik a balesetmentes, biztonságos közlekedést.
Szeretném azonban mindenképp hangsúlyozni - hiszen önök is találkozhatnak naponta a piros jelzés ellenére például a vasúti kereszteződésen áthajtó járművekkel -, hogy a fegyelmezett, felelősségteljes közlekedési és közúti viselkedést semmi nem pótolja. A piros lámpa sem.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me