DR. BAJA FERENC

Full text search

DR. BAJA FERENC
DR. BAJA FERENC környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Meglepetve állok, és csak azt tudom mondani, nem értem, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselője hogyan tehet fel egy ilyen típusú kérdést a magyar parlamentben. Nem értem azért, mert Magyarország ma már tagja az OECD-országok közösségének, Magyarország az európai uniós csatlakozás küszöbén áll, s ezekben az országokban nincs tulajdon alapú szabályozás, pláne nincs nemzetiségi tulajdon alaphoz kötött szabályozás!
A leghatározottabban visszautasítom, képviselő úr, ezt a típusú feltételezést! A Központi Környezetvédelmi Alap e tekintetben egyetlenegy kérdést vizsgálhat, és a tárcaközi bizottság is ezt az egyetlenegy kérdést vizsgálta, nevezetesen, hogy értékarányos-e a beruházáshoz adott támogatás, és hogy környezetvédelmi szempontból fontos-e ez a beruházás.
Egyébként egy kéntelenítő művet építenek meg, amely kéntelenítő művet több mint 10 milliárd forintért hozza létre a befektető: olyan kéntelenítő művet, amelyik nem volt még Magyarországon, és egy olyan térségben, ahol a kéntelenítés a levegőminőség szempontjából kulcskérdés. Tehát nem a német tulajdonost, hanem a gyöngyösi polgárokat és az ott élő embereket támogattuk azzal, hogy az elkövetkezendő időszakban ezen beruházás eredményeként a levegőminőség rendkívül jelentős mértékben javulni fog.
Példa értékűnek tartom a külföldi partnert, példa értékűnek tartom, hogy teljesíti szerződéses kötelezettségét és környezetvédelmi beruházást hajt végre, amelyhez jelképes értékben a tárcaközi bizottság egyhangúan ítélte meg a támogatást. Köszönöm hogy meghallgattak. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me