KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Miniszter Úr! Az ön válasza rávilágít arra a tényre, hogy a tárcaközi bizottság, sajnos, nem végzi jól a munkáját. Ugyanis teljesen világos, hogy az odaítélésnél még egy nagyon fontos szempont kimaradt: nevezetesen az, hogy vajon az adott vállalat, amelyet önök támogatnak, eléggé tőkeerős-e ahhoz, hogy önmagában megvalósítsa ezt a beruházást.
A Mátra vidéki erőművet nemrég privatizálta a Horn-kormány. Az RWE német vállalat a névérték 77 százalékán vette meg azt a részvényplakettet, amely végül is a teljes irányítási jogokat jelenti neki a Mátra vidéki erőműnél. Az a helyzet, hogy ebben a 77 százalékos árfolyamban pont az az érvelés volt - dacára annak, hogy ez egy jó állapotban lévő erőmű -, hogy majd az új tulajdonos nagy jelentőségű, nagy tőkét igénylő környezetvédelmi beruházásokat eszközöl. Akkor ez volt az érv, most pedig önök még ráadásul a (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) magyar polgárok pénzén támogatják ezt. Itt akkor valami baj van!
Nem lenne jobb a szegényebb vállalatokat támogatni a környezetvédelmi beruházásokban, miniszter úr? (Korózs Lajos: Megfulladnak a kénben! Nézd meg a képet! - A képviselő felmutatja a dokumentumot Kósa Lajosnak. - Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me