ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés elnöke a Magyar Távirati Iroda Részvénytársaság felügyelőbizottsága elnökének és egy tagjának megválasztására személyi javaslatot terjesztett elő H/5276. számon. Az MTI Részvénytársaság felügyelőbizottsága elnökévé Chikán Attilát, a felügyelőbizottság tagjává pedig Boglutz Istvánt javasolja megválasztani. A két indítványról külön-külön határozunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy Chikán Attilát a felügyelőbizottság elnökévé megválasztja-e. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 257 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett Chikán Attilát a felügyelőbizottság elnökévé megválasztotta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Boglutz Istvánt az MTI Rt. felügyelőbizottsága tagjának. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 256 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett Boglutz Istvánt az MTI Rt. felügyelőbizottsága tagjának megválasztotta.
Mindkettőjüknek eredményes munkát kívánok az Országgyűlés és a magam nevében. (Taps. - Általános zaj.)
Még határozathozatal, tisztelt Országgyűlés!
Az Országgyűlés elnöke a Házszabály 19. § (2) bekezdése g) pontjának megfelelően személyi javaslatot terjesztett elő H/5291. számon. Az Országgyűlés honvédelmi bizottságába Kaszás Tibor korábban megüresedett tagsági helyére dr. Páris András képviselő urat javasolja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 247 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül Páris Andrást a bizottság tagjává megválasztotta (Nagy taps az SZDSZ soraiban.), amihez jó munkát kívánok számára.
Két perc szünetet rendelek el. (Rövid szünet. - Számos képviselő elhagyja az üléstermet.)
Tisztelt Országgyűlés! Megkérem képviselőtársaimat, akik úgy döntöttek, hogy a hátralévő napirend vitájában nem vesznek részt, gyorsabban távozzanak, hogy tudjuk folytatni a munkát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me