DR. OROSZ ISTVÁN

Full text search

DR. OROSZ ISTVÁN
DR. OROSZ ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Én is ehhez a passzushoz szeretnék hozzászólni, annál is inkább, mert a képviselőtársaimmal együtt erre vonatkozó, szerintem egyértelmű és világos módosító indítványt nyújtottunk be, amely szintén nem nyerte el az előterjesztő támogatását.
(22.30)
De ez a 8. pontban szereplő javaslat nem választható el a 7. pontban szereplőtől, Bauer Tamás és Mészáros István képviselőtársaim javaslatától, akik ennek az inkriminált passzusnak az elhagyását javasolják. Nem azért, mert rosszul van megfogalmazva, hanem - Bauer Tamás képviselőtársam ezt az általános vitában kifejtette - azért, mert ő nem ért egyet azzal, hogy ez egyáltalán szerepeljen, hanem azzal ért egyet, hogy a felsőoktatási intézmények igenis tehessenek ilyen fajta megkülönböztetést. Tehát olyan hallgatókat vehessenek fel és ott olyan tanárok oktathassanak, akik megfelelnek, mondjuk, az adott intézmény által támasztott ideológiai követelményeknek.
Nem tudom, hogy ez-e a járható út. Végül is magam is töprengtem, hogy ha kivesszük ezt az egészet, akkor szabad a gazda, és mindenki olyan ideológiai feltételeket támaszthat az egyházi felsőoktatási intézmények esetében, amilyet akar. Úgy vélem, hogy a mi módosító indítványunk, amely az egyébként sem könnyen érthető fogalmazás helyett egy roppant egyszerű mondatot ajánl, azt, hogy "A tanulmányok megkezdéséhez vagy folytatásához, a hitéleti vagy az azzal összefüggő képzést nyújtó karok és szakok kivételével, a felsőoktatási intézmények világnézeti feltételt nem szabhatnak", ez egyértelműen és világosan beszél. Ezt szeretném tisztelt képviselőtársaim figyelmébe ajánlani.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me