ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Soron következik a hegyközségekről szóló 1994. évi CII. számú törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az előterjesztést T/4761. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/4761/8. és 10. számon kapták kézhez képviselőtársaink. Megadom a szót dr. Kis Zoltán... (Dr. Kis Zoltán nemet int.) Államtitkár úr jelzi, hogy az előbbiekben már a hegyközségek vonatkozásában is elmondta zárszavát, ezért most nem kíván szólni.
Tisztelt Országgyűlés! A T/4761/8. számú ajánlás 2., 3., 4., 5. és 8. pontjai, valamint a kiegészítő ajánlás 1. és 2. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekről nem határoz az Országgyűlés.
Bejelentem, hogy az előterjesztő a T/4761/8. számú ajánlás 1. és 6. pontjaiban szereplő indítványokat támogatja. Most tehát ezekről határoz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 273 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Az ajánlás 7. pontjában Karakas János és képviselőtársai a törvényjavaslat 15. §-át a hegyközségi törvény 49. § (5) bekezdését érintően új bekezdéssel javasolják kiegészíteni. Indítványuk szerint a hegyközségi szervezetek közigazgatási ügyben eljáró tisztségviselőit fokozott büntetőjogi védelem illeti meg. A mezőgazdasági bizottság támogatja, az alkotmányügyi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 105 igen szavazattal, 136 nem szavazattal, 31 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. Zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me