DR. ISÉPY TAMÁS

Full text search

DR. ISÉPY TAMÁS
DR. ISÉPY TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Az idő előrehaladásával fordított arányban fog állni felszólalásomnak az időtartama. Nagyon röviden csak annyit, ezer évre sem akarok visszamenni, csak 1989-re, mert az volt az az időszak, amikor elkezdett szállni a tömjénfüst úgy, hogy sem a füstölőt nem kobozták el, sem a füstölőt lóbázót nem vitték Kistarcsára. 1990-ben ebben a tömjénfüstben megszületett az elsők közé tartozó rendszerváltó törvény a lelkiismereti és vallásszabadságról.
Ma itt vagyunk 1997-ben, és felmerül a kérdés, hogy miért kell ettől visszalépni. Mert a jelenlegi törvényjavaslat visszalépés a módosító javaslat elutasításával, ami csak arra irányul, hogy ha már kiveszem a törvény 19. §-ának (2) bekezdését, akkor legalább hagyjam benne azt, hogy valami más, egyedi, meghatározott célra is adható állami támogatás, ha már nevesíti a többit és az egyházi finanszírozási törvénybe beépíti.
Csak ennyi, ez a fél mondat lett volna az, ami a visszalépést megakadályozta volna. Én elhiszem, hogy technikailag ezt esetleg jobban be lehetett volna építeni a finanszírozási törvénybe, de ha itt vette ki a törvényből, akkor sajnos ide kell visszatenni a törvénybe ezt a fél mondatot.
Bízom benne, hogy ebben még szavazás lesz. Nem is folytatom, mert ha az összes itt ülőt meggyőzném arról, hogy milyen jó ez a módosító javaslat, akkor is kevés lenne az elfogadásához. Tehát ezért hagyom itt abba.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me