ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Most soron következik a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/4814. számon, az egységes javaslatot pedig T/4814/138. számon kapták kézhez képviselőtársaim. A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján módosító javaslatok érkeztek, és ezekről az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/4814/141. számon.
Megkérdezem az alkotmányügyi bizottságot, hogy kívánja-e az ajánlást szóban is kiegészíteni. (Dr. Hack Péter jelzi, hogy nem.) Nem kívánja.
Tisztelt Országgyűlés! Kezdeményezem, hogy a záróvitában a módosító javaslatokat két részben tárgyalja az Országgyűlés. Az első szakaszban az ajánlás 1. pontjában szereplő indítvány vitája nyílik meg, a második szakaszban pedig a tartalmi összefüggésekre figyelemmel együtt szerepelnek az ajánlás 2., 3. és 4. pontjaiban szereplő javaslatok.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e indítványomat. Kérem, kézfelemeléssel jelezzék! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége javaslatomat elfogadta.
Megnyitom a záróvita első szakaszát, amelyben az előterjesztő az egységes javaslat 37. §-ában a törvény 78/A §-a (1) bekezdése b) pontjának szövegmódosítását javasolja. Kérdezem képviselőtársaimat, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Nincs ilyen jelzés.) Senki nem jelentkezik.
A záróvita e szakaszát lezárom.
Megnyitom a záróvita második szakaszát a 2., 3. és 4. pontok szerint, amelyek a művelődési, valamint a pénzügyminiszter hatáskörének bővítésére tesznek javaslatot. Megkérdezem képviselőtársaimat, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Nincs ilyen jelzés.) Senki nem kíván.
A záróvita e szakaszát és a záróvitát lezárom.
Államtitkár úr jelzi, hogy nem kíván reagálni.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról történő határozathozatal következik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az előterjesztéshez érkezett és az alkotmányügyi bizottság által támogatott módosító javaslatokat a T/4814/141. számú ajánlás 1-4. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 264 igen szavazattal, 6 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az egységes javaslat 39. §-ában a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény módosítását kezdeményező (16) bekezdés elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Először erről külön határoz az Országgyűlés, utána pedig az egységes javaslat további részének elfogadásáról döntünk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. számú törvény módosításáról szóló egységes javaslat 39. § (16) bekezdése szerinti rendelkezését. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 221 igen szavazattal, 46 nem szavazattal, 20 tartózkodás mellett a rendelkezést elfogadta.
(17.50)
Most az egységes javaslat további részeiről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. számú törvény módosításáról szóló egységes javaslat további részeit a záróvitában elfogadott javaslatokkal módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 216 igen szavazattal, 67 nem szavazattal, 9 tartózkodással az egységes javaslatot elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me