ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 3., 21/1., 157/1., 158/1., 163., 164., 168., 171., 178. és 180. pontjaiban, és a kiegészítő ajánlás 2. és 6. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 272 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.
(18.20)
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 18. pontjában Dióssy László a törvényjavaslat 4. § (1) bekezdésének módosítását javasolja, amely szerint a borvidékeket a mellékletben szereplő települések külterületének, belterületének meghatározott területei képezik.
A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 25 igen szavazattal, 235 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 23. és 24. pontjai alternatív megoldást javasolnak a törvényjavaslat 4. §-ának kiegészítésével a szőlő termőhelyének védelme érdekében meghatározott korlátozások megfogalmazására.
Először Karakas János és képviselőtársai indítványáról határozunk a 23. pont szerint. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 68 igen szavazattal, 191 nem szavazattal, 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Danis György indítványát teszem fel szavazásra a 24. pont alapján. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 47 igen szavazattal, 212 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 117. pontban Karakas János és képviselőtársai a törvényjavaslat 52. § (2) bekezdése befejező szövegének módosítását kezdeményezik. Lényege: a Magyarországra utaló jelölést csak a letöltött asztali borok címkéjén kell feltüntetni. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 67 igen szavazattal, 199 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 146. pontban Puch László és Gombos András a törvényjavaslat 67. §-a (1) bekezdését új ponttal javasolják kiegészíteni. A tartalmi összefüggésre figyelemmel ezzel együtt határozunk a 147. pontban szereplő indítványról is. A javaslatok a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség és a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőségek hatáskörének megfogalmazására irányulnak. A javaslatokat a bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 70 igen szavazattal, 193 nem szavazattal, 10 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott a Ház. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen javaslatot senki nem jelez.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me