DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1996. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló jelentés újabb bizonyítéka annak, hogy mindazok a gondok, amelyek a társadalombiztosítás finanszírozása kapcsán fennállottak korábban, fennállanak most is, sőt bizonyos mértékig súlyosbodtak is.
A társadalombiztosítás költségvetése - megállapíthatjuk - évek óta nem teljesül. Folyamatosan durva eltérések mutatkoznak a tervezett és a tényleges pénzügyi folyamatok között. Óriási, lényegében kezelhetetlen hiányok alakulnak ki. A kormány tehetetlen a társadalombiztosítás válságával szemben, képtelen vagy egyszerűen nem akar kellő, tehát igazi változtatásokat végrehajtani. A Független Kisgazdapárt évek óta hangoztatja: legalább három reformlépést meg kell tenni ahhoz, hogy valódi elmozdulás lehessen a tb jelenlegi, mondhatni kaotikus állapotaihoz és óriási hiányaihoz képest.
(9.40)
Először is indítványoztuk és változatlanul indítványozzuk, hogy a tb-járulékokat valóban jelentős mértékben csökkentsük. A Kisgazdapárt megítélése szerint minimálisan 10-15 százalékponttal kell a tb-járulékokat csökkenteni ahhoz, hogy az állami bevétel nagyobb legyen. Itt külön kiemelném, hogy nem attól lesz a magyar jogrend eurokonform, hogy bizonyos jogszabályi előírásokat átveszünk a nyugat-európai jogrendből, hanem azzal lesz valóban eurokonform a magyar jogrend, ha mi azokat az adómorállal kapcsolatos számokat vesszük át, amelyek végül is a gazdasági fejlődéshez és a tb kezelhetőségéhez járulnak hozzá.
Nem növelhetők a társadalombiztosítás bevételei a társadalombiztosítási járulékok jelentős csökkentése nélkül, nem csökken a feketegazdaság súlya sem. Itt utalnék arra, hogy a '98-as költségvetés - tehát nem a tb, hanem a központi költségvetés - kapcsán egy számsort mutattam be a tisztelt Háznak, amely azt igazolja, hogy ha a feketegazdaságot felszámolná a kormány - márpedig ennek útját is megjelöltük az ezzel kapcsolatos politikai vitanapon -, ebben az esetben 25 százalékos tehercsökkentés mellett is több lenne a bevétele az államnak. Sajnálatos, hogy a kormányzat nem figyelt fel kellően erre. Nem indulhat be érzékelhető gazdasági növekedés a Független Kisgazdapárt álláspontja szerint a tb-járulékok jelentős csökkentése nélkül, márpedig a bérek emelkedése nélkül nem lehet a társadalom közérzetén sem javítani, ezek összefüggő tények a kisgazda megítélés szerint. Ezért a reformlépések első csomagjaként végre kell hajtani a kisgazda indítványt, különben nem lehet a tb-t rendbe tenni.
Meg kell teremteni természetesen - és ez a második csomagunk - a társadalombiztosítás hiteles nyilvántartását; hiszen az, hogy itt olyan nyilvántartás legyen, mely egész egyszerűen senki számára nem tartalmaz elfogadható adatokat, és az ÁSZ maga is arra hivatkozik, hogy ezekre az adatokra nem alapozhat - ezek nyilvánvalóan tarthatatlan folyamatok.
Végül a harmadik csoportba sorolja a Független Kisgazdapárt azokat az intézkedéseket, amelyek a társadalombiztosítás átvilágításából, mégpedig a külső szakértők sorával való átvilágításából fakadnak. Nagyon fontos, hogy a társadalombiztosítás gazdálkodását ilyen módon mérjük fel, hogy a lehetséges pazarlás okait, a tartalékok mértékét megismerhessük, és tényleges döntési és olyan pénzelköltési mechanizmusokat lehessen a jelenlegi kezelhetetlen mechanizmusok helyébe léptetni, amelyek végül is a társadalombiztosítás rendbe tételéhez vezetnek.
A koalíció azonban nem hajt végre érdemi változásokat, az ÁSZ is úgy ítéli meg, hogy 1996-ban sem történt egyetlen valódi reformlépés sem. Ehelyett formális intézkedések születtek, amelyek természetszerűleg nem hozhattak eredményt.
Először is az egyensúlyt a régi, már sokszor megbukott ötletekkel akarták javítani. Természetesen a szükséges hatásvizsgálatok elmulasztása mellett - az 1987. évi XI. törvény rendelkezései itt sem érvényesültek - meg lehet állapítani tehát, hogy ismét törvénysértő módon került a tb pénzügyi alapjainak zárszámadási ellenőrzése a Ház elé.
Növelték a sarcokat, illetőleg szűkítették az amúgy is hiányos szolgáltatásokat. Megszüntettek újabb tízezer kórházi ágyat, elbocsátottak rengeteg orvost és ápoló személyzetet. Ebből nyilván nem tudunk másra gondolni a Független Kisgazdapárt nevében, csak arra, hogy hasraütéses alapon egy olyan számot hoztak ki, mintha 10 milliárd forintot meg lehetne takarítani. Ma már tudjuk, hogy egy fillért sem takarítottak meg, hanem szűkítették az előbb említett szolgáltatásokat és a gyógyszertámogatásokat, és ezzel tömegeket fosztottak meg az alapvető életfeltételektől, a gyógyszertől.
A tervezést ideológiai alapokra helyezték, mivel a hiányt a valóságban nem tudják korlátozni, papíron valósították azt meg. Olyan költségvetést terjesztenek elő és hajszolnak keresztül, amelyről mindenki tudja, hogy megalapozatlan. Mivel úgy gondolják, politikailag nem vállalhatnak jelentős deficitet, ezért az év elején azt még nem vállalják, 1996-ot például jóváhagyott költségvetés nélkül kezdte a társadalombiztosítás. A márciusban elfogadott költségvetés fő szempontja azonban nem a hatékony működés, hanem az OECD-hez való csatlakozás követelménye lett, nevezetesen, hogy a hiány nem lehet magasabb 17,8 milliárd forintnál. A végeredmény olyan fontos lehetett, hogy két MSZP-s és egy SZDSZ-es képviselő módosító javaslataként fogadtatta el a koalíciós többség a költségvetést. Már akkor lehetett látni, hogy a deficit ennek többszöröse lesz. A Független Kisgazdapárt 70-80 milliárd forint bekövetkezését valószínűsítette. A hiány már az év elején pótköltségvetést tett volna szükségessé, de a kormány ezt halogatta, és csak az év végén nyújtotta be. Úgy gondoljuk, el akarta kerülni, hogy az év folyamán esetleg több pótköltségvetést kelljen benyújtania.
A pótköltségvetés előterjesztése egyébként olyan későn történt, hogy a teljes csőd elkerülése céljából sürgősséggel egy megelőző módosító javaslatot is el kellett a koalíciónak fogadtatnia, hogy az egyensúlyt fenntarthassa. A pótköltségvetést az Országgyűlés - kérem, figyeljenek a dátumra! - december 10-én szavazta meg, és bár csak már néhány nap volt hátra az évből, a pótköltségvetés még így sem teljesült, tehát még erre a néhány napra sem tudtak egy tisztességes tervezést a Ház elé tárni.
A kormány a zárszámadáskor sem tiszteli az Országgyűlés tekintélyét, egyrészt, mert a sajátja mellett a tb változatát is a képviselők elé ömleszti - igazodjon ki mindenki, ahogy tud -, másrészt mert előterjesztésében olyan táblázatokat közöl, melyek rovatai és számadatai olvashatatlanok. Kérem, ne vegyék rossz néven a kifejezést, de be tudom mutatni a tisztelt Háznak: arcátlan ilyen beadványt a Ház elé terjeszteni... (Felmutatja.), a Ház tekintélyének lejáratására alkalmas az, hogy olyan számsorokat terjesztenek be, amelyeket még úgy sem lehet elolvasni, ha az érintett képviselő a szemüvegéhez még a legnagyobb nagyítót is használja! Egyszerűen arról van szó, hogy a kormány arcátlan módon a képviselők munkáját semmibe veszi, olyan számsorokat tár a Ház elé, hogy a képviselőknek ne legyen alkalmuk ellenőrizni az ő kóklerkedéseiket, ne tudjunk rámutatni arra, hogy milyen elképesztő módon teszik tönkre ezt az országot.
Hadd utaljak arra, hogy a kormány anyagának 6. melléklete vagy a társadalombiztosítás verziójának 5. melléklete, de egyéb mellékletek is teljesen olvashatatlanok. Nem lehet mentség, hogy esetleg az ügyintéző nem járt el körültekintően.
(9.50)
A pénzügyminiszter az előterjesztő. Ő felel azért, hogy az Országgyűlés az ellenőrző feladatának eleget tudjon tenni. Mit szólna miniszter úr, ha például a családipótlék-jogosultság kutatásához az erre kipécézett körülbelül negyvenezer család valamelyikétől is ilyen olvashatatlanul kitöltött iratokat kapna? Nagyon kíváncsi lennék, miként járnának el ezen családdal szemben. Vagy ha a 73 ezer kényszervállalkozó valamelyikétől kapnának ilyen íveket? Ha nem fogják helyesbíteni, le fogom fénymásoltatni, el fogom küldeni az érintett vállalkozóknak, hogy ugyanilyen olvashatatlan iratokat küldjenek önöknek, mint amilyeneket önök küldtek nekünk. Ez a demokrácia felrúgása, ezt a Független Kisgazdapárt visszautasítja, mint a kormányzati arrogancia és arcátlanság megnyilvánulását! (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból.) Akkor kiabált volna tisztelt MSZP-s képviselő úr, amikor ilyen minisztereket jelöltek ki, akik így látják el a feladatukat! Ne nekem kiabáljon azért, mert én felhívom rá a figyelmét, ha ő már nem képes erre rájönni!
Ha a további adatokat nézzük, a tb hatalmas összegeket használ fel: 1996-ban 990 milliárd forintot költött el a tb, vagyis a központi költségvetés 2209 milliárd forint kiadásaihoz viszonyítva azok 45 százalékát. A tb '96. évi hiánya a kisgazda prognózisnak megfelelően alakult. Tehát a tervezett 17,8 milliárd forinttal szemben 68,1 milliárd forint lett.
Csak a kormány tervezői tehetségtelenségének és előrelátása teljes hiányának jellemzésére jegyzem meg, hogy ez a deficit is 8 milliárddal nagyobb lett, mint amit a december 10-én megjelölt pótköltségvetés elfogadott. Elgondolkodtató, hogy miből adódnak a különböző számsorok teljes tévedései. Én itt oldalakon át felsoroltam, de sajnos kevés a felsorolásra az idő. De legyen szabad rámutatnom arra, hogy milyen nyilvánvaló csalásokkal akarják a valóságot elkendőzni. Csökkenésről beszélnek, márpedig semmiféle csökkenés nincs, hanem időközben 35 milliárd forintot egész egyszerűen mint behajthatatlan követelést kivezettek a nyilvántartásból, és most úgy bűvészkednek ezekkel a nyilvántartásokkal, mintha ezt a 35 milliárdot nem vették volna ki, hanem úgy néz ki, mintha önök nagyon jól dolgoznának... (Az elnök poharát megkocogtatva jelzi az idő leteltét.), s ezért volna 35 milliárddal kevesebb.
Igen tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt ilyen előterjesztést természetesen nem tud elfogadni. Azt ajánlja a kormánynak, hogy mint szégyenletes, olvashatatlan, áttekinthetetlen, elfogadhatatlan előterjesztést vonja nyomban vissza. (Az elnök poharát ismételten megkocogtatva jelzi az idő leteltét.)
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me