DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Én mielőtt a politikus mesterségére adtam volna a fejemet, volt egy civil szakmám is: matematikus. Ennek megfelelően jogi fogalmakban nem nagyon tudok gondolkodni, matematikaiakban annál inkább.
A formális logika szabályai szerint nézve azt az állítást, amit a törvény tartalmaz, mi a szóban forgó állítás? A szóban forgó paragrafus úgy szól, hogy nem adható át az egyháznak az iskola céljára használt ingatlan, ha az átadás sértené az egyházi iskolát nem igénylő szülők és gyermekek lelkiismereti és vallásszabadsághoz való jogát.
Isépy képviselő úr szerint ez a kijelentés alkotmányellenes. Ha ez a kijelentés alkotmányellenes, akkor a kijelentés tagadása az, ami alkotmányos. Mi a kijelentés tagadása? Az, hogy az iskola céljára használt ingatlan akkor is átadható az egyháznak, ha ez az átadás sértené az egyházi iskolát nem igénylő szülők és gyermekeik világnézeti semlegességhez vagy vallásszabadsághoz való jogát. (Sasvári Szilárd közbeszól.)
Én tehát azt gondolom, hogy ha ez a megfogalmazás valóban alkotmányellenes lenne, akkor az a megfogalmazás lenne alkotmányos, hogy az iskola átadható az egyháznak, akár sérti ez mások alkotmányos jogait, akár nem sérti. Én azt gondolom, ez lenne alkotmányellenes.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me