DR. FARKAS GABRIELLA

Full text search

DR. FARKAS GABRIELLA
DR. FARKAS GABRIELLA (MDNP): Köszönöm, elnök úr. Kedves Képviselőtársaim! Először is én is arra szeretném kérni szabaddemokrata képviselőtársainkat, hogy ne nevezzék ezt a jogintézményt, amelyet a javaslat tartalmaz, örökjáradéknak. Nem is így nevezi a javaslat, és nem más ez az az aposztrofálás, mint valamiféle negatív hangulatkeltés ez ellen a jogintézmény ellen.
Szeretnék arra rámutatni, hogy amikor szabaddemokrata képviselőtársaink ezt a jogintézményt támadják, akkor a célt és az eszközt tévesztik össze. Nem az a szerepe a járadék jogintézményének, amit itt kifejtettek képviselőtársaim, azaz hogy az egyház tevékenységének anyagi alapja legyen. Az kétségtelen tény, hogy amelyik egyház ezt a lehetőséget választja, az a hitéleti és közcélú tevékenységét nyilván több anyagi forrással tudja végezni. Ez a járadék, ahogyan államtitkár úr is kifejtette, a hatályos törvény végrehajtásának egyik eszköze, és én azt hiszem, nagyon bajban lenne a kormány, ha nem létezne ez a jogintézmény, és az egyetlen lehetséges végrehajtási módozatot lenne kénytelen teljesíteni.
(20.40)
Az sem áll helyt, hogy ez valamilyen fajta diszkriminációs juttatás, és diszkriminálja azokat az egyházakat, amelyeknek e lehetőség választására nincs módjuk. Ugyanis akiktől nem vettek el, azokat ebben a juttatásban nem is lehetne részesíteni, ez nyilvánvaló. Hallottam én már olyan összemosásról, amikor azt mondjuk, hogy adjunk mindenkinek egy kicsit, ne nézzük meg, hogy minek mi a jogalapja - és egyáltalán nem jogalap nélkül gazdagodik az az egyház, amelyik a kártalanításnak ezt a módját választja és ezzel él!
Még egyre szeretnék rámutatni: nagyon kérem önöket, hogy ne nevezzék ezt költségvetési támogatásnak. Mert ez sok minden lehet, de költségvetési támogatásnak nem mondható.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me