DR. OROSZ ISTVÁN

Full text search

DR. OROSZ ISTVÁN
DR. OROSZ ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én egyetlen ajánlási ponthoz szeretnék néhány gondolatot hozzáfűzni, ez a 24. pont, amelyet több kormánypárti és ellenzéki képviselőtársammal együtt nyújtottunk be. Nem talált ugyan teljes támogatásra, bár a költségvetési bizottság támogatta elképzelésünket, egyéb bizottságok nem nagyon.
(20.10)
A 7. pontot azzal kívántuk kiegészíteni - az egyház fenntartásában működő egyetemek és főiskolák a törvénytervezet eredeti szövege szerint normatív és egyéb támogatásokban részesülnek -, mi szerettük volna ide beszúrni azt, hogy a hasonló állami intézményekkel azonos mértékű. Ez egyébként teljesen jogszerűen következik az Apostoli Szentszékkel kötött megállapodásból és azokból az egyéb javaslatokból, amelyek szintén előttünk fekszenek.
Tudom, lehet azzal érvelni, hogy ez a felsőoktatási törvény módosításába való és nem ide. Ott egyébként valóban szerepel is. De ha arról van szó, hogy a törvénymódosítás az egyházak hitéleti és közcélú tevékenységének anyagi feltételeiről szól, nyilvánvalóan az egyetemek és főiskolák fenntartása olyan közcélú feladat, amellyel kapcsolatos támogatások biztosítása - tehát az, hogy ebben az esetben kimondjuk azt, hogy ugyanolyan támogatásban részesülnek, mint az állami felsőoktatási intézmények -, úgy vélem, ebben a törvényben is helyén lenne.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me