BARKÓCZY GELLÉRT

Full text search

BARKÓCZY GELLÉRT
BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Nem fogadom el a választ. Elmondom, hogy miért nem fogadom el. Tisztelt Államtitkár Úr! Maga itt elmondta nekünk sorban, hogy mennyi pályázatot adtak be gabonatárolóra s a többi. De a lényeg az, hogy ezekből nem sok valósult meg, ennek a nagy része mese! A gyakorlatban nem így néz ki a dolog, kedves államtitkár úr.
A határban kint van a kukorica, leálltak a szárítók, leálltak a tsz-ek. Tele van minden, nem tudják hova tenni a gabonát, és kint marad a kukorica! Nem úgy néz ki, ahogy ön elmondja, kedves államtitkár úr! Nem tudom elfogadni a válaszát, mert önök későn ébredtek a múlt évben is. Amikor interpelláltam, hogy a kukorica exportját engedjék meg, akkor önök azt mondták, hogy már régen meg van engedve.
Most a gyakorlatot mondom önnek: a saját szememmel láttam Siófokon, hogy az ótermésű kukoricát júniusban szállították a Concordiába, ugyanakkor a búzát meg nem tudta megvenni a Concordia, mert nem volt hely, ahová lehetett volna tenni. Tehát a helyzet a gyakorlatban nem úgy néz ki, ahogyan ön szépen elmondta, hanem százszorta rosszabbul néz ki. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) A termelők csődben vannak, nem tudják fizetni a hitelre felvett pénzeket. Nem tudom elfogadni a válaszát.
Köszönöm szépen. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me