DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! A kérdésem címe: "Milyen kormányzati tv-híradót óhajt, miniszterelnök úr?". A kezemben tartok egy előterjesztést, egy olyan előterjesztést, melyet az önök kormánya tudomásul vett. Ebből idézek egy mondatot: "A kormányzati döntések, vélemények nagyobb biztonsággal jutnak el az állampolgárokhoz a helyi médiumokon keresztül.".
A kormányzati politika hatékonyabb megismertetése és megértetése céljából szükségesnek tartom egy olyan kormányzati tv-híradó rendszeresítését, amely a kábeltelevíziókon keresztül eljut a vidéki közösségekhez. Ez heti egy alkalommal 8-10 perces műsort jelentene az adott hét legfontosabb eseményeiről, az adott hét legfontosabb témáiról - interjúk, képbejátszások s a többi formájában.
Amennyiben igénylik a kábeltelevíziók, akkor az önök által elkészíttetett anyagot akár saját műsoruknak is tekinthetik. Nem ragaszkodott a szerzői jogokhoz sem a kormány. "Jelenleg 30 televízióval van elvi megállapodás a sugárzásról" - írja az az előterjesztés, melyet önök a kormányülésen fejbólintással tudomásul vettek.
Tisztelt Miniszter Úr! Nyilván ebből az előterjesztésből meg is válaszolhatnám azt a kérdést, amit feltettem önnek. Nyilván olyan tv-híradót kívánnak, amely házi híradósokkal készül, házi fizetéssel. (Francz Rezső: Vasárnapi Újság!) Olyan megrendelésre készül, ahol az alacsonyabb politikusból lehet magasabbat csinálni, a testesebből vékonyabbat, a szerényebb válaszadó pedig kétszer-háromszor nekifuthat a válaszadásnak, és sikerül ezt... (Francz Rezső: Közpénzen Vasárnapi Újság!) egy híradóanyagban összefoglalni.
(14.20)
Talán olyat, ahol nincs kínos kérdés alkotmánysértő kormányról, sajtószabadságról, gyülekezési jogról vagy akár a rendőri brutalitásokról. Várom miniszter úr - miniszterelnök úr nevében adandó - válaszát. Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me