KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban, a kormány előtt szerepelt a tájékoztató, amelyből Dávid Ibolya képviselőnő felolvasott most egy részt - kicsit pontatlanul, mert ebben a feljegyzésben a tv-híradó vagy híradó kifejezés mindig idézőjelek között szerepel. (Dr. Dávid Ibolya bólint.)
Ugyanis arról van szó, tisztelt képviselőtársaim, hogy a kormány eszközt keresett ahhoz, hogy a kormányzati döntések közül azok tartalmával, amelyek az állampolgárok széles körét érintik, adott esetben megismertethesse őket. Ez azonban azt jelenti, hogy a helyi kábeltelevíziók eldöntik, hogy ezeket a kazettákat a műsorukban leadják-e, ezt a megfelelő tájékoztatást ilyen módon biztosítják-e a polgárok számára. Azt gondolom, fontos szempont, hogy a polgárok az őket közvetlenül érintő döntésekről minden lehetséges módon - akár ezen a módon is - értesülhessenek, ezért nem látom be, hogy a képviselőnő mit kifogásol ebben a kérdésben. (Moraj az ellenzéki padsorokban. - Közbeszólásra:)
Ha a kábeltelevíziók - tisztelt képviselő úr - úgy döntenek, hogy nem ilyen módon kívánják a döntésekről tájékoztatni a lakosságot, hanem más módszereket keresnek erre, akkor ezt fogják csinálni; abban az esetben, ha fontosnak tartják az információ közvetlen átadását, akkor pedig azt fogják csinálni. Mint az anyag terjedelméből is kitűnik, ezek valóban csak a leglényegesebb, legfontosabb kérdésekre terjednek.
Ezen túlmenően a kormány tagjai részére vagy a kormányülésről sajtótájékoztatókon tájékoztatót tartók részére bármilyen kérdések feltehetőek, akár azok is, amelyeket a képviselő asszony az imént említett. Azt gondolom, hogy ebben semmi kivetnivalót nem kell keresni.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me