DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Államtitkár Úr! A kormány három és féléves országlása alatt nem tudta felszámolni a szervezett bűnözést, a robbantókat. (Dr. Világosi Gábor: Nem sikerült!) Az országban nemhogy csökkenne, hanem egyre növekszik a bűnbandák száma: tizenöt-húsz banda tartja kezében az egész országot!
Most két eset van: a kormány vagy nem akarja felszámolni, hogy elterelje a figyelmet a nép nyomoráról, és rettegésben tartsa a lakosságot, vagy pedig nem tudja felszámolni. A kormány mindkét esetben az alkalmatlanságát bizonyítja.
A belügyi kormányzatot dupla felelősség terheli: egyrészt, hogy milyen színvonalú a határőrizeti szervek munkája, amikor büntetlenül jöhetnek be a határon különböző fegyverek arzenáljai, a robbanószerkezetek, minden ellenőrzés nélkül - ez az egyik.
A másik pedig: nem fogadható el a belügyi kormányzat tevékenysége a szervezett bűnözés és a robbantások felderítését illetően. Míg Ausztriában lezárták a határokat, nálunk boldog-boldogtalan jöhet be a keleti országokból - ez az egyik oka annak, hogy nem tudják felszámolni a szervezett bűnözést!
Nem fogadom el a választ. (Zaj a kormányzó pártok padsoraiban. - Közbeszólás a Független Kisgazdapárt padsoraiból: Helyes! - Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me