DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Elnézést, de Kuncze belügyminiszter úr mosolyára szeretném észrevételezni, hogy amióta nem vagyunk beszédes viszonyban, azóta itt a Házban elég sokszor kénytelen miniszter úr a kérdésekre válaszolni. Én pedig most több kérdést is feltennék önnek, mégpedig annak okán, hogy tegnap, mármint a történelmi tegnap, tehát november 3-án miniszter úr embereket meggumibotoztatott... (Derültség a kormánypárti padsorokban.), megbilincseltetett, magyar zászlót eltávolíttatott. Úgy gondolom, hogy ez a demokrácia elleni nagyon súlyos magatartás. (Moraj a kormánypárti padsorokban.)
A mai - mégpedig nem a történelmi -, a valóságos mai nappal ön már egyenesen azt a jogot vindikálja magának mint rendőrminiszter, hogy ön jelölje ki - mint részben rendőrminiszter, részben pedig mint az SZDSZ miniszterelnök-jelöltje - a Független Kisgazdapárt helyett a Független Kisgazdapárt által az országgyűlési alelnöki tisztségbe jogosult személyt. Úgy gondolom, hogy ez a demokráciának... (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Mi a kérdés?) további olyan szűkítését jelenti, amelyet szó nélkül hagyni nem lehet.
Ezek után kérdezem igen tisztelt miniszter urat - úgy is, mint a Szabad Demokraták Szövetségének miniszterelnök-jelöltjét -, hogy holnap netántán már lövetni fog... (Moraj a kormánypárti padsorokban.), ha ez ilyen ütemben így fog tovább menni. Kénytelen vagyok miniszter úrtól megkérdezni mindezeket, mert ön hiába ajánlgatja a bíróságot. Mi országgyűlési képviselők vagyunk, ha nem tűnt volna fel a miniszter úrnak, és ezért a kormány tagjaihoz közvetlenül intézhetünk interpellációkat. Ne tessék bírósággal takarózni, önmaga válaszolja meg a kérdést úgy, mint a miniszterelnök megbízottja és mint kvázi miniszterelnök-jelölt is! (Dr. Szabó Zoltán: Megválaszolta! Hazudsz!)
Várom a megtisztelő válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me