DR. HÉTHY LAJOS

Full text search

DR. HÉTHY LAJOS
DR. HÉTHY LAJOS munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A Leonardo da Vinci-programhoz való csatlakozásunk segíti - mint minden ilyen program - az európai csatlakozási folyamatunkat. S ami nem kevésbé fontos, segíti a hozzájutásunkat az Európai Unió anyagi erőforrásaihoz. Ahogy képviselő úr említette, ezt a programot az Európai Unió 1995-ben hirdette meg saját tagországai részére. Magyarország 1996-ban kapott meghívást a programban való részvételre, és 1997. szeptember 1-jével teljes jogú tagként csatlakozhatott a programhoz.
A program szakmai hátteret, együttműködési lehetőséget kínál a szakképzés területén a gazdaság szereplőinek, a szakképző intézményeknek, és nemzetközi téren hosszabb távra is biztosítja az ilyen intézmények folyamatos együttműködését. Magyarország számára a kiemelt együttműködési területek a gyógy-idegenforgalom, az egészségügy, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása, a szakmai idegennyelv-oktatás, a multimédiával történő szakképzés megvalósítása. A külföldi szakképzési projektekhez 1996-ban 24 magyar intézmény csatlakozott, '97-ben fő pályázóként újabb 14 projekt indítását hagyta jóvá az Európai Unió, és további 60 projekt jóváhagyására van esély.
A program költségkerete évente 2 millió 654 ezer ECU, amelynek 50 százaléka nemzeti, további 50 százaléka Phare-támogatásból tevődik össze. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me