ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása. Az Országgyűlés elnöke a Házszabály 19. § (2) bekezdése g) pontjának megfelelően személyi javaslatokat terjesztett elő H/5151. számon.
Emlékeztetem önöket, hogy a múlt héten a KDNP-frakció megszűnése miatt korábban megüresedett bizottsági tagsági helyekre a Fidesz képviselőcsoportjának javaslatairól már határozott az Országgyűlés. Most további személyi javaslatokról döntünk a frakciók megállapodása alapján.
Javasolom az alkotmányügyi bizottságba dr. Ábrahám Jánost, a gazdasági bizottságba dr. Suchman Tamást, a mezőgazdasági bizottságba Vadász Istvánt, a külügyi bizottságba pedig dr. Faragó Pétert. (Szórványos taps az MSZP padsoraiból.)
A múlt héten előterjesztett személyi javaslatokról a korábbi gyakorlatnak megfelelően egy szavazással döntött az Országgyűlés. Megkérdezem képviselőtársaimat, látja-e valaki akadályát annak, hogy most is így döntsünk. (Senki sem jelentkezik.) Nem látja senki az akadályát.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a személyi javaslatokkal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A képviselők egy része távozik a teremből.)
Az Országgyűlés 260 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a személyi javaslatokat elfogadta. (Nagy taps.)
A viharos öröm alapján én is meg merem kockáztatni, hogy gratuláljak a megválasztott képviselőknek. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Kettő perc szünetet rendelek el, utána részletes vitákra kerül sor. (Rövid szünet.)
(18.40)
Tisztelt Országgyűlés! Megkérem képviselőtársaimat, foglalják el helyüket, folytatjuk a munkát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me