TIRTS TAMÁS

Full text search

TIRTS TAMÁS
TIRTS TAMÁS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Miniszter Úr! Meggyőződésem, hogy az önkormányzati képviselők és tisztviselők döntő többsége tisztességes. Ugyanakkor egy-egy korrupciós botrány felhívja a figyelmet a jelenleg is meglévő törvényi hiányosságokra. Ilyen a minap, október végén Budapesten, a Demszky Gábor által irányított Főpolgármesteri Hivatalban kirobbant korrupciós ügy. Egy teljes ügyosztályt, a közbeszerzési ügyosztályt lefejeztek, többeket eltávolítottak, többen előzetes letartóztatásban vannak, és még nem tudni, hogy hová vezetnek ennek a korrupciós ügynek a szálai.
A Fidesz és az ellenzéki képviselők többször felhívták Demszky Gábor és csapata figyelmét, hogy a közbeszerzések területén visszásságok tapasztalhatók. Erre érdemi választ mind ez ideig nem kaptunk. Most, hogy fény derült egy konkrét vesztegetési ügyre, hirtelen Demszky Gábornak is eszébe jutott, hogy 27 ügyosztályt, egy évi 30-40 milliárd forint értékű beruházást végző hivatalban, ahol közel 1100 fő dolgozik, egy, azaz egy fő revizor talán kevés.
Mindezek alapján kérdezem miniszter úrtól:
Terveznek-e önkormányzati törvénymódosítást, kifejezetten az önkormányzatok pénzügyi ellenőrzésének erősítésére?
Tervezik-e az 1995. évi XL. törvény, a közbeszerzési törvény módosítását?
Hol tart az önkormányzati képviselőkre, illetve tisztségviselőkre és az önkormányzati tisztviselőkre vonatkozó összeférhetetlenségi törvény szabályozása, amiről korábban többször már ígéretet hallottunk? (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me