T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Nemrégiben Izsó Mihály képviselő úr hasonló kérdést intézett minisztériumunkhoz, amelyre miniszter úr válaszolt. Miniszter úr elmondta, hogy tárcánk 1991 óta folyamatosan - szigorító intézkedések bevezetésével - próbálja meggátolni a színesfémhulladék-kereskedelemben elharapódzott engedély nélküli begyűjtést.
Az intézkedések természetesen nem tudnak minden problémát megoldani. Ma már csak az foglalkozhat hulladékkereskedelemmel, aki bizonyos műszaki és személyi feltételeknek eleget tesz, vezeti a nyilvántartást a hulladék begyűjtéséről. A szigorításhoz tartozik az is, hogy a székhely szerinti település jegyzőjétől kell a működéshez engedélyt kapni. Amennyiben a nyilvántartás vezetésében valami probléma adódik, vagy bebizonyosodik, hogy a hulladékkereskedő nem megfelelő eljárások szerint végzi a tevékenységét, az illetékes település jegyzője bezárathatja ezt a telephelyet.
Minisztériumunk természetesen tudja azt, hogy ennek a kérdésnek a megoldását csak akkor lehet egy kicsit jobbá tenni, ha az illetékes szervek ellenőrzése együttműködve történik. Éppen ezért a fogyasztóvédelmi felügyelőség és az erre illetékes szervek összehangolt ellenőrző munkája mindenképpen szükséges azért, hogy az illegális kereskedelem megszűnjön vagy mérséklődjön.
Természetesen ez a kérdés nem csupán ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi kérdés, és nemcsak rendeletalkotási kérdés, hanem az ellenőrzés, a nyilvántartások rögzítésének a kérdése is. Köszönöm figyelmét. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me