CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Az energiaszektor privatizációja nagyon sokszor volt már itt terítéken a parlamentben, ezen belül természetesen a villamosáram-szektor privatizációja is. Egy szóval illetve ezt az ágazatot, nemzeti stratégiai ágazatként jelöltük meg itt már többször, s különösen kényes ez a terület az árral való összefüggése miatt és - nyugodtan hozzátehetem - az árkompenzációval való összefüggése miatt is. Tehát nem mindegy, hogyan alakul a lakosság széles rétegeit érintően ennek a szektornak a privatizációja. Most az azonnali kérdések órájában ezzel kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni.
Tudomásom szerint az ÁPV Rt. vezetői pár hete még úgy nyilatkoztak, hogy éppen ennek az ágazatnak a sajátosságaira és a jelentkező problémákra tekintettel, egyelőre nem lesz privatizáció. Nem vették le véglegesen napirendről, de halasztást szenved, mivel bizonyos hatásvizsgálatokat kell megejteni. Ezzel szemben meglepődtünk, amikor MTI-hír közölte, hogy a Magyar Villamos Művek Rt. Duna Menti Erőművének 23 százalékos részvénycsomagját értékesítették, a szerződés jóváhagyása október 30-án megtörtént. A legnagyobb bökkenő ebben az üzletben, ebben a hírben az, hogy az MTI közlése szerint a vételárat a két fél üzleti titokként kezeli.
Kérdezem tisztelettel államtitkár asszonyt egyrészt afelől, hogy az a várakozás, hogy tulajdonképpen egyelőre nem lesz privatizáció, igaz-e még - hiszen lett. Tehát mi a politikája az ÁPV Rt.-nek? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) És mi a helyzet avval, hogy a vételárat a két fél üzleti titokként kezeli?
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me