DR. DOBOS KRISZTINA

Full text search

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen a szót. Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Lehet, hogy furcsa a kérdésemnek a címe, de valójában egy gyermekjátékra utal: arra, hogy amikor a fiatalok vagy gyerekek játszottak, az volt a kérdés egymástól, hogy pénzt vagy életet kívánnak-e adni.
Sok XV. kerületi és zuglói állampolgár úgy érzi, a kormány is ezt a furcsa játékot játssza most az M3-as építkezése kapcsán, hiszen akkor, amikor pénzt kell szedni, az útpályadíjat, akkor rendkívüli gyorsasággal folyik az építkezés Gödöllőnél, Fótnál, Bagnál és az összes többi leágazásnál; és akkor, amikor életet kellene menteni az M3-as bekötő szakaszában, akkor bizony ígéretek születtek. '94-ben a kormánypárti képviselők megígérték, hogy bizony zajvédő falak fognak megjelenni, hiszen az M3-as bekötő szakaszában a lakóházak 10-50 méterre helyezkednek el az úttól, sőt, előfordulnak olyan kertes házak is a XIV. kerületben, hogy a kert végében csak egy járda választ el az autósztráda bekötő részétől. Elviselhetetlen a zajártalom, és az ott élők természetesen pontosan tudják, hogy nem lehet máshol vezetni az utat, de azt elvárták, elvárják, és folyamatosan tesznek is azért, vagy próbálnak tenni azért, hogy a zajvédő falak megépüljenek. Közel 10 méteres szakaszon meg is épültek azok a betonkockák, amelyekben virágokat, növényeket elhelyezve, jelentős mértékben ki tudják szűrni a zajt vagy legalábbis az elsődleges ártalmat. Van egy lakótelep, amelynek a közelében fából épült meg ez a fal.
A kérdés azonban az, mikor történik meg, hogy a bekötő szakasznál végig (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) azt mondhatják a polgárok, hogy nyugodtan élhetnek ott?
Várom válaszát, miniszter úr. (Taps az MDF padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me