ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1998. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat újból megnyitott részletes vitája.
Az előterjesztést T/4832. számon, a költségvetési bizottság tájékoztatóját pedig T/4832/412. számon kapták kézhez képviselőtársaim.
Megkérdezem a költségvetési bizottságot, hogy kívánják-e ajánlásukat szóban is kiegészíteni. (Nincs ilyen jelzés.) Nem kívánják.
Tisztelt Országgyűlés! A mai részletes vita szakaszolására - a tavalyi évhez hasonlóan - a törvényjavaslat eddig elfogadott szerkezeti rendjének megfelelően terjesztem elő javaslatomat.
Tisztelt Országgyűlés! A vita javasolt szerkezete a következő:
Az első vitaszakaszt a normaszöveg egyes rendelkezéseinek megvitatása képezi majd a törvényjavaslat kiadási és bevételi előirányzatait tartalmazó mellékletekre külön-külön, további mellékletekre pedig együttesen nyílik meg a vita.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az ismertetett vitaszerkezetet. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége indítványomat elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Kérem képviselőtársaimat, hogy a Házszabály értelmében csak a módosító javaslatokhoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez szóljanak hozzá.
Tisztelt Országgyűlés! Az első vitaszakasz a törvényjavaslat normaszövegéhez érkezett módosító javaslatokat tartalmazza. Kérdezem, hogy ki kíván felszólalni a vita e szakaszában. (Senki nem jelentkezik.) Jelentkező nincs. A vita e szakaszát lezárom.
Megnyitom a következő vitaszakaszt az 1. számú melléklet, a kiadási előirányzatokhoz érkezett javaslatokról. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni a vita e szakaszában. (Senki nem jelentkezik.) Jelentkező nincs. A vita e szakaszát lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! A harmadik vitaszakaszban a törvényjavaslat 2. számú mellékletének, a bevételi előirányzatoknak a részletes vitája következik. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a vita e szakaszában. (Senki nem jelentkezik.) Jelentkező nincs. A vita e szakaszát lezárom.
Most a további mellékletekhez érkezett indítványok vitájára kerül sor. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a vita e szakaszában. (Senki nem jelentkezik.) Nem kíván.
Tisztelt Országgyűlés! A vita e szakaszát lezárom. Egyben az előterjesztés valamennyi szerkezeti egységének részletes vitája lezárásra került.
Tisztelt Országgyűlés! A törvényjavaslat újra megnyitott részletes vitáját elnapolom, lezárására a módosító javaslatok házszabályszerű benyújtása érdekében kedden 13 órakor kerül sor.
Megkérdezem az államtitkár urat, hogy most vagy a határozathozatalt megelőzően kíván-e válaszolni.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me