ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1996. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/4920. számon, a költségvetési bizottság ajánlását pedig T/4920/31. számon kapták kézhez az Országgyűlés tagjai. Szeretném megkérdezni, hogy a költségvetési bizottság kíván-e előadót állítani. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván előadót állítani.
Tisztelt Országgyűlés! A törvényjavaslat szerkezeti rendje és a módosító javaslatok közötti összefüggésekre figyelemmel kezdeményezem, hogy a vita három szakaszból álljon. Az első szakasz a Nyugdíjbiztosítási Alap 1996. évi zárszámadásáról szóló, a második szakasz az Egészségbiztosítási Alap 1996. évi zárszámadásáról szóló, a harmadik szakasz pedig a társadalombiztosítási alrendszer egészét érintő rendelkezések szabályaihoz érkezett módosító javaslatokat tartalmazza.
Megkérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a javasolt vitaszerkezetet. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a vitaszerkezetet elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Megnyitom az első vitaszakaszt az ajánlás 1-17., valamint 29-38. pontjai alapján. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni a vita e szakaszában. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezés nem történt. A vita e szakaszát lezárom.
Megnyitom a vita második szakaszát az ajánlás 18-25., valamint 39-44. pontjai alapján. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni a vita e szakaszában. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezés nem történt. A vita e szakaszát lezárom.
Megnyitom a harmadik vitaszakaszt az ajánlás 26. és 27., valamint 45. és 46. pontjai alapján. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni a vita e szakaszában. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezés nem történt. A vita e szakaszát és a részletes vita egészét lezárom.
Ismét megkérdezem államtitkár urat, hogy kíván-e válaszolni. (Akar László: A későbbiekben, elnök úr.) A későbbiekben kíván válaszolni.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalra a jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me