DR. LUSZTIG PÉTER

Full text search

DR. LUSZTIG PÉTER
DR. LUSZTIG PÉTER, az önkormányzati és rendészeti bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Az önkormányzati és rendészeti bizottság július 2-án tartott ülésén tárgyalta a törvényjavaslatot, és a miniszteri expozéban említett más törvényjavaslatokkal összefüggésben akkor arra számítottunk, hogy egy időben kerül beterjesztésre a Ház elé. Nos, ez most történt meg, ezért viszonylag kevés alkalom van arra, hogy az akkori bizottsági vita valamennyi, említett tárgykörben született törvényjavaslatával kapcsolatos áttekintésről szóljunk.
A bizottság az előterjesztést megtárgyalta, és egyhangúlag általános vitára alkalmasnak találta. Különösen a szabályozás szükségességét emelném ki, hiszen a március 12-ei állapot szerint az országban 7494 vagyonvédelmi vállalkozás működik, amely vagyonvédelmi vállalkozás éves árbevétele több száz milliárd forintra tehető, és a védett vagyontárgyak értéke igen nehezen lenne most kifejezhető. Rendkívül fontos tehát, hogy ilyen széles körű - és a miniszteri expozéban említett tulajdonosi jogkörváltozás kapcsán védelmet igénylő - jogtárgyak megfelelő és garantált védelemben részesüljenek.
Bizottságunk ezért úgy gondolja, hogy az Országgyűlés - már az előbb, a miniszteri expozéban említett csomagnak megfelelően - akkor segíti elő a tulajdonosi jogok gyakorlását és a vagyon védelmét megfelelő módon, ha az általános vitát lefolytatja, és a szükséges módosításokkal a törvényjavaslatot minél előbb törvénybe iktatja. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me