BENEDEK MIHÁLY

Full text search

BENEDEK MIHÁLY
BENEDEK MIHÁLY (MSZP), a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Az 1997. október 1-jén hatályba lépett 1997. évi LXVI. törvény melléklete tartalmazza a bíróságok illetékességi területeinek felsorolását. Mint Borsod-Abaúj-Zemplén megye ózdi választókörzetének országgyűlési képviselője a melléklet áttanulmányozásakor vettem észre, hogy néhány település, amely eddig az Ózdi Városi Bírósághoz tartozott, az új törvény értelmében a Mezőkövesdi Városi Bírósághoz tartozik, holott ezek a helységek Ózd városától alig 20 kilométerre találhatók. Az Igazságügyi Minisztérium munkatársaival közösen további olyan sajnálatos gondot észleltünk, amely a nyilvántartás hibájára vezethető vissza.
Amennyiben a törvénynek a bíróságok illetékességi területeit meghatározó hibás rendelkezései nem módosulnak, a jogkereső állampolgárokat, de az érintett bíróságokat is hátrányosan érinthetik a hatályos rendelkezések.
Mindezekre tekintettel indokolt a törvény módosítása úgy, hogy a javaslatban felsoroltak kerüljenek elfogadásra. A törvénymódosítás a kihirdetését követő nyolcadik napon lépne hatályba azért, hogy a módosítás minél korábban alkalmazható legyen, és a folyamatban lévő ügyek is a módosulás illetékessége szerint kerüljenek elintézésre.
(19.00)
Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem, hogy a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 1997. évi LXVI. törvény módosításáról szóló indítványomat az elmondott indokok alapján támogassák, és az Országgyűlés a módosító indítványomat fogadja el. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me