ELNÖK (dr. Kávássy Sándor)

Full text search

ELNÖK (dr. Kávássy Sándor)
ELNÖK (dr. Kávássy Sándor): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a fegyveres biztonsági őrségről, a természetvédelmi és a mezei őrszolgálatról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/4278. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/4278/43. számon kapták kézhez képviselőtársaim.
Megkérdezem a hatáskörrel rendelkező bizottságok elnökeit, kívánják-e az ajánlást szóban is kiegészíteni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánják.
Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlás 48. pontjában szereplő indítvány nem felel meg a Házszabály rendelkezéseinek, ezért erről nem nyílik meg a részletes vita.
A törvényjavaslat szerkezeti rendjét követve kezdeményezem, hogy a részletes vita három szakaszból álljon. Az első szakaszban a fegyveres biztonsági őrségre vonatkozó szabályok módosítását kezdeményező indítványok szerepelnek az ajánlás 1-22. pontjai alapján. A második szakasz a 23. és 24. pontokat tartalmazza, amelyek a természetvédelmi őrszolgálat rendelkezéseinek módosításait javasolják. Végül a 25-47. pontok vitájára kerül sor a mezei őrszolgálat szabályaihoz kapcsolódó módosító javaslatok alapján.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az indítványt. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Megtörténik.) Látható többség elfogadta. Megállapítom, hogy az Országgyűlés az indítványt elfogadta.
Megnyitom a részletes vita első szakaszát az 1-22. pontok alapján. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Dr. Házas József jelentkezik.) Házas József, MSZMP. (Közbeszólások: MSZP!) Elnézést, MSZP.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me