MÉSZÁROS BÉLA

Full text search

MÉSZÁROS BÉLA
MÉSZÁROS BÉLA (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr a szót. Pár mondat erejéig szeretnék vitába szállni képviselőtársammal, annál is inkább, mert a mezőgazdasági bizottságban mi az ő módosító indítványát nem támogattuk.
(19.10)
Természetesen én is tudnék példát fölhozni arra, hogy az elmúlt évek során hogy bántalmaztak olyan mezőőrt, vadőrt, halőrt, aki egyébként nem marokfegyverrel, hanem sörétes fegyverrel rendelkezett, de azt gondolom - és az én logikám szerint pontosan ennek van elriasztó ereje -, hogy ha a mezőőr az oldalán, látható módon hordja a sörétes fegyvert, sokkal inkább elrettentő lehet a fegyverével együtt a mezőőr, mint hogyha marokfegyvert használ.
Egyébként pedig szeretnék arra is utalni, hogy a mezőőrnek adott esetben a fegyverével kell riasztania a seregélyeket. Erre kaphat fölhatalmazást, és hosszabb távon - ez egy más kérdés, persze - nem értek egyet azzal, hogy a mezőőrnek ne legyen jogosítványa arra, hogy dúvad, veszett róka esetén - hadd ne mondjak több példát - a fegyverét használja. Tehát én azt mondom, hogy majd támogassuk a mezőgazdasági bizottság véleményét e tekintetében és a képviselő úrét ne, hogy a mezőőrök továbbra is használhassanak sörétes fegyvert. Ami egyébként persze nem zárja ki azt, hogy akár maroklőfegyver is lehet nála.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me